Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H κινεζική BYD έρχεται Ελλάδα

Ελλάδα 8:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H κινεζική BYD έρχεται Ελλάδα

ΝΕΑ

H κινεζική BYD έρχεται Ελλάδα

ΝΕΑ

Εισαγωγέας των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων και λεωφορείων της BYD στην Ελλάδα είναι η εταιρεία ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, η οποία εφέτος συμπληρώνει 100 χρόνια επιτυχημένης επιχειρηματικής παρουσίας στη χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

Η BYD (Build Your Dreams) είναι ένας παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός αφοσιωμένος σε ένα ενεργειακά βιώσιμο μέλλον για όλη την ανθρωπότητα. Η έδρα της εταιρείας είναι στη Σενζέν (Shenzhen) της Κίνας. Ιδρύθηκε το 1995, ως start-up εταιρεία καινοτομίας με αρχικό αντικείμενο την έρευνα στις τεχνολογίες μπαταριών.

Σταδιακά, η BYD επεκτάθηκε και σε άλλα τεχνολογικά πεδία, πάντα με στόχο την αειφορία και το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η εταιρεία γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη και εξελίχθηκε σε μία παγκόσμια δύναμη, με σημαντική παρουσία στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, της παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, των ηλεκτρονικών και των ηλεκτρικών σιδηροδρόμων μονής τροχιάς. Σήμερα, απασχολεί περίπου 290.000 εργαζόμενους, ανάμεσά τους 40.000 μηχανικοί σε 11 ερευνητικά κέντρα σε περισσότερα από 30 βιομηχανικά πάρκα, σε 6 ηπείρους. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Χονγκ-Κονγκ και της Σενζέν.

Advertisement
Advertisement

Το εταιρικό όραμα της BYD είναι “Τεχνολογικές Καινοτομίες για μία Καλύτερη Ζωή” και αυτό αποτυπώνεται σε κάθε δραστηριότητα της εταιρείας: από φωτοβολταϊκά πάρκα που συλλέγουν τις ηλιακές ακτίνες και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας που τροφοδοτούν εκατομμύρια νοικοκυριά, έως ηλεκτρικά οχήματα και υπέργειους ηλεκτρικούς σιδηρόδρομους μονής τροχιάς (SkyRail), που διακινούν εκατομμύρια επιβατών στις μεγαλουπόλεις, με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ειδικά στον τομέα της αυτοκίνησης, η BYD πλέον κατασκευάζει αποκλειστικά εξηλεκτρισμένα ή αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, χρησιμοποιώντας για αυτά τον όρο New Energy Vehicles.

Στην Ευρώπη, η BYD με παρουσία άνω των 20 ετών, έχει σημαντική παρουσία στα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα ενώ είναι πρώτη σε πωλήσεις ηλεκτρικών λεωφορείων. Σήμερα, μόνο στην Ευρώπη τα αμιγώς ηλεκτρικά ή εξηλεκτρισμένα λεωφορεία της BYD κυκλοφορούν σε περισσότερες από 23 χώρες και 100 μεγαλουπόλεις, με τα νούμερα αυτά να εκτοξεύονται σε περισσότερες από 70 χώρες και 400 μεγαλουπόλεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην ήπειρό μας, υπολογίζεται ότι ήδη κυκλοφορούν ή βρίσκονται σε στάδιο παραγγελίας περισσότερα από 2.600 ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD.

Advertisement

Η BYD Europe έχει έδρα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, με την εταιρεία να λειτουργεί εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ουγγαρία. Η BYD έχει συνάψει ευρείες συνεργασίες με κατά τόπους συνεργάτες σε πολλές χώρες, προσφέροντας μία πλήρη γκάμα ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων και λεωφορείων στην ευρωπαϊκή αγορά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι σας θυμίζει το ηλεκτρικό κουπέ της BYD;
BYD: Μετά το Han έρχεται και το Seal (+video)
Για ποιον λόγο η BYD φοβίζει τους ανταγωνιστές της;