Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Jeep με το ηλεκτρικό Wagoneer στοχεύει τα premium SUV

Ελλάδα 0:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Jeep με το ηλεκτρικό Wagoneer στοχεύει τα premium SUV

Mobility

Η Jeep με το ηλεκτρικό Wagoneer στοχεύει τα premium SUV

Mobility

Η Jeep ετοιμάζει full επίθεση και με το νέο της ηλεκτρικό SUV Wagoneer S, θέλει κομμάτι από την πίτα των Audi, BMW και Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Τέσσερα ολοκαίνουργια μοντέλα, αμιγώς ηλεκτρικά, θα πρέπει να περιμένουμε μέσα στα επόμενο χρόνια από τη Jeep- και ένα από αυτά θα είναι το Wagoneer.

Το νέο Wagoneer S θα έρθει να πάρει τη θέση της ναυαρχίδας στη γκάμα των μοντέλων της Jeep και η σημαντικότερη αποστολή του θα είναι να «κοιτάξει στα μάτια» των premium μοντέλων της κατηγορίας. Σε αυτή την κατηγορία, το Wagoneer S θα έχει να αντιμετωπίσει αντιπάλους όπως είναι τοAudi e-tron, ηBMW iX και η Mercedes EQS SUV, ενώ θεωρητικά, θα έχει απέναντί του και το «ομόσταυλο» μοντέλο της Maserati, την Folgore Grecale.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά, στο μπροστινό μέρος φαίνεται ότι το Wagoneer S θα προσδιορίζεται αισθητικά από τη μάσκα με τις 7 κάθετες γρίλιες, που σε κάποιες εκδόσεις θα είναι και φωτιζόμενες. Τα φωτιστικά στοιχεία θα είναι μια «γραμμή» η οποία θα καλύπτει όλο το πλάτος του αυτοκινήτου υπογραμμίζοντας και το όνομα του μοντέλου που θα βρίσκεται ανάγλυφο από πάνω. Οι τετράγωνοι θόλοι των τροχών είναι επίσης ένα τυπικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό των μοντέλων της Jeep που προφανώς θα διατηρηθεί.

Πίσω η μεγάλη αεροτομή έχει σχεδιαστεί για να διοχετεύει τον αέρα προς τα κάτω, προκειμένου να υπάρχει η καλύτερη δυνατή αεροδυναμική απόδοση, ενώ όλο της το πλάτος είναι φωτιζόμενο. Εικόνες από το εσωτερικό δεν έχουμε αλλά μοιάζει απόλυτα λογικό το να είναι μια εξέλιξη των εσωτερικών που έχουμε δει στα υπόλοιπα αυτοκίνητα της εταιρείας. Αυτό που μαθαίνουμε και έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, είναι πως η καμπίνα του ηλεκτρικού Wagoneer S, θα μπορεί να φιλοξενεί έως και 8 επιβάτες.

Advertisement

Το ηλεκτρικό Wagoneer S θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large της Stellantis, η οποία μπορεί να επιτρέψει την ύπαρξη μπαταρίας άνω των 100 kWh. Η Jeep μας πληροφορεί πως η αυτονομία του μοντέλου θα είναι πάνω από 650 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, ενώ η ισχύς που θα έχει στη διάθεσή του ο οδηγός, θα είναι 592 ίπποι. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση, είναι υπόθεση 3,5 δευτερολέπτων, μια και η μετάδοση της κίνησης αφορά και τους τέσσερις τροχούς.

Advertisement

Τα πλήρη αποκαλυπτήρια του αυτοκινήτου, αναμένεται να γίνουν μέσα στο 2023, με την παραγωγή του να ξεκινά το επόμενο έτος στις ΗΠΑ. Τότε, το 2024, αναμένεται να αρχίσει η εμπορική πορεία του νέου ηλεκτρικού SUV της Jeep και στην Ευρωπαϊκή αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το Jeep Avenger (+video)
Το Jeep Gladiator προκαλεί
Jeep: Πως δουλεύει το υβριδικό σύστημα e-Hybrid; (+video)

 

Advertisement