Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Άνετα το Sprint ο Verstappen

Ελλάδα 12:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Αυστρίας: Άνετα το Sprint ο Verstappen

FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Άνετα το Sprint ο Verstappen

FORMULA 1

Ο Max Verstappen κέρδισε εύκολα το Sprint race του αυστριακού Grand Prix. O πρωταθλητής ξεκίνησε ιδανικά και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του, όπου οι δύο Ferrari μάχονταν αρχικά για την δεύτερη θέση. Τελικά ο Leclerc θα επικρατούσε του Sainz.

Advertisement
Advertisement

Ο ανώτερος ρυθμός του Verstappen στο Red Bull Ring πιστοποιήθηκε και στο Sprint Race. Ο Ολλανδός κέρδισε με σχετική άνεση ενώ και ο teammate του κέρδισε αρκετές θέσεις τερματίζοντας εν τέλει πέμπτος. Από την άλλη η Ferrari ήταν μεν ανταγωνιστική αλλά όχι αρκετά, ώστε να απειλήσει τον Verstappen χωρίς κάποιο στρατηγικό τέχνασμα.

Η πρώτη έκπληξη του sprint ήταν το ότι οι περισσότεροι συνδυασμοί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την medium γόμα. Φαίνεται ότι παρά τους πολλούς γύρους που συμπλήρωσαν οι περισσότεροι με τα soft στο FP2 δεν θέλησαν τελικά να πάρουν το ρίσκο. Εξαιρέσεις αποτέλεσαν οι Williams και Aston Martin. Έπειτα ήταν ο Fernando Alonso ο οποίος δεν ξεκίνησε ποτέ.

Εκκίνηση

Advertisement
Advertisement

Η Alpine έμεινε επάνω στους γρύλους με τις κουβέρτες γύρω από τα ελαστικά, ενώ τα υπόλοιπα αυτοκίνητα ξεκινούσαν για τον γύρο σχηματισμού. Ένας γύρος σχηματισμού ο οποίος θα επαναλαμβανόταν λόγω του Zhou που δεν μπορούσε να πάρει τη θέση του στο grid. Ο Κινέζος θα ξεκινούσε τελικά από το pitlane ενώ ο Alonso παρέμενε στο γκαράζ χωρίς να πάρει εκκίνηση.

Στην εκκίνηση ο Verstappen κράτησε την πρωτοπορία παρά την πίεση που του άσκησε ο Leclerc στην πρώτη στροφή. Για να το κάνει αυτό ο Μονεγάσκος αναγκάστηκε να βγει στο βρώμικο κομμάτι της πίστας και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Sainz να πάρει προσωρινά την δεύτερη θέση. Ο Leclerc θα έπαιρνε πίσω την θέση από τον teammate του στην στροφή 4.

Advertisement

Πιο πίσω ο Lewis Hamilton έκανε κακή εκκίνηση χάνοντας αμέσως έδαφος από τους Albon και Gasly. Όμως, ο Γάλλος στην προσπάθειά του να κλείσει προς τα αριστερά ακούμπησε τον εμπρός δεξί τροχό του Hamilton ο οποίος τον τίναξε εκτός πίστας στην στροφή 1. Ο Gasly θα έπεφτε στην 18η θέση ενώ ο Hamilton 11ος. Αντιθέτως, ο Perez ξεκίνησε εκπληκτικά κερδίζοντας πέντε θέσεις στον πρώτο γύρο.

Advertisement

Ο Verstappen άρχισε να ανοίγει αμέσως διαφορά από τις Ferrari οι οποίες δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι Leclerc-Sainz θα μάχονταν μεταξύ τους ρισκάροντας επικίνδυνα μία επαφή. Την ίδια στιγμή τόσο ο Hamilton όσο και ο Perez ανέβαιναν στην κατάταξη. Στον 10ο γύρο ο Checo ήταν 7ος ενώ ο Lewis 9ος.

Μάχες για το μέσο της κατάταξης

Ένα γύρο μετά ο Perez θα ανέβαινε 6ος, περνώντας και τον Magnussen. Την ίδια στιγμή ο Albon και ο Vettel είχαν επαφή που έστειλε τον Γερμανό εκτός πίστας στην στροφή 6. Στον 12ο γύρο ο Perez θα προσπερνούσε και τον Ocon ανεβαίνοντας 5ος.

Advertisement

Ο Hamilton δυσκολευόταν αρκετά να αντιμετωπίσει τις Haas οι οποίες συνεργάζονταν για να κρατήσουν τις θέσεις τους. Ο Magnussen βοηθούσε τον Schumacher δίνοντας του DRS. Αυτό σε συνδυασμό με την έξυπνη άμυνα του Γερμανού συγκράτησε την άνοδο του Hamilton. Ο Βρετανός δοκίμαζε τα πάντα αλλά δεν έβρισκε τρόπο να περάσει τον Mick.

Στον 20ο γύρο ο Schumacher θα έχανε το DRS από τον Magnussen αλλά ο Hamilton και πάλι θα δυσκολευόταν να ξεπεράσει την Haas. Τελικά θα τα κατάφερνε έναν γύρο αργότερα ανεβαίνοντας στην 8η θέση. Εν τω μεταξύ η κατάσταση στην κορυφή είχε παγιωθεί με τον Verstappen πρώτο και τις δύο Ferrari πίσω του σε απόσταση.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος θα έπαιρνε τελικά την καρό σημαία με τους Leclerc και Sainz πίσω του. Τέταρτος ήταν ο Russell ο οποίος είχε έναν μοναχικό αγώνα. Το κρίσιμο για την Red Bull, όμως, ήταν πως ο Perez κατάφερε να ανέβει πέμπτος. Έτσι, ίσως ο Μεξικανός μπορέσει να βοηθήσει τον teammate του απέναντι στις Ferrari κατά τον αυριανό αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Verstappen: Θετικό ότι ο Hamilton μαθαίνει στα 37 του (+video)
F1 GP Αυστρίας: Πλεονέκτημα Verstappen (+video)
F1 GP Αυστρίας: Ο Sainz πρώτος στο FP2