Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Kevin Magnussen επιστρέφει στην F1 με την Hass

Ελλάδα 2:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Kevin Magnussen επιστρέφει στην F1 με την Hass

FORMULA 1

Ο Kevin Magnussen επιστρέφει στην F1 με την Hass

FORMULA 1

Ο Kevin Magnussen υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο και έκανε μια εντυπωσιακή επιστροφή στη Formula 1 με την ομάδα της Haas το 2022, μετά την απόφαση της ομάδας να διώξει τον Nikita Mazepin πριν από την έναρξη της σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας οδηγήσει στην F1 για τη McLaren (2014-15) και τη Renault (2016), ο Magnussen αγωνίστηκε με τη Haas από το 2017 μέχρι την αποχώρησή του από το άθλημα στο τέλος της σεζόν του 2020.

Ο 29χρονος Magnussen έκανε μια απροσδόκητη επιστροφή στη Formula 1, για να συνεργαστεί με τον δεύτερο οδηγό Mick Schumacher για την νέα σεζόν, μετά την απόφαση της Haas (που ανακοινώθηκε το περασμένο Σάββατο) να τερματίσει το συμβόλαιο του Mazepin με άμεση ισχύ.

Ο Δανός οδηγός μετακόμισε στις ΗΠΑ, παίρνοντας μέρος στο πρωτάθλημα αντοχής αλλά και στα IndyCar. Για το 2022 επρόκειτο να ενταχθεί στην ομάδα της Peugeot για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής. Η τελευταία επαφή του Magnussen με μονοθέσιο ήταν στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι το 2020.

Advertisement
Advertisement

Ο Διευθυντής της ομάδας Guenther Steiner δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Kevin Magnussen πίσω στην Haas F1 Team. Όταν αναζητούσαμε έναν οδηγό που θα μπορούσε να έχει αξία στην ομάδα, για να μην αναφέρουμε την πλούσια εμπειρία της Formula 1, ο Kevin ήταν μια απλή απόφαση για εμάς» και πρόσθεσε: «Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία του στις  δοκιμές πριν από τη σεζόν μαζί με τον Mick Schumacher και τον Pietro Fittipaldi. Ο Pietro θα είναι πρώτος αυτήν την εβδομάδα με τον Kevin να κάνει τα υπόλοιπα πριν από το Grand Prix του Μπαχρέιν».

Ο Magnussen δήλωσε: «Ήμουν προφανώς πολύ έκπληκτος αλλά εξίσου ενθουσιασμένος που έλαβα την κλήση από την Haas F1 Team. Κοιτούσα προς μια διαφορετική κατεύθυνση σχετικά με τις δεσμεύσεις μου για το 2022, αλλά η ευκαιρία να επιστρέψω για να αγωνιστώ στη Formula 1, και με μια ομάδα που γνωρίζω πολύ καλά, ήταν πολύ ελκυστική » και πρόσθεσε: «Φυσικά, θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Gene Haas και τον Guenther Steiner για την ευκαιρία να ξαναρχίσω την καριέρα μου στη Formula 1».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula 1: Τι είναι το φαινόμενο Porpoising;
Pirelli: Οι γόμες για τους τρεις πρώτους αγώνες
Mercedes: Αυτό είναι το νέο Safety Car της F1

 

Advertisement