Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Fernando Alonso: Είναι η Ferrari η ταχύτερη;

Ελλάδα 18:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Fernando Alonso: Είναι η Ferrari η ταχύτερη;

FORMULA 1

Fernando Alonso: Είναι η Ferrari η ταχύτερη;

FORMULA 1

Εξαιρετικές ήταν οι εντυπώσεις που άφησε η Ferrari στη Βαρκελώνη με τους Leclerc και Sainz να εμφανίζονται ταχύτατοι από το ξεκίνημα.

Advertisement
Advertisement

Η SF-75 άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με τον Alonso  να δηλώνει ότι: «Η Ferrari έχει σίγουρα το ταχύτερο μονοθέσιο για την ώρα, πράγμα που εκπλήσσει. Η Mercedes εμφανίστηκε επίσης δυνατή».

Τα κορυφαία στελέχη της Ιταλικής ομάδας ήταν συγκρατημένα αισιόδοξα, ενώ από τις δηλώσεις του Mattia Binotto δεν μπορούσε να απουσιάζει και αναφορά στο φαινόμενο του porpoising (αεροδυναμική ταλάντωση). «Ήταν κάτι που δεν μπορούσε να προβλεφθεί, αλλά νομίζω ότι το αντιμετωπίζουμε σωστά. Ήδη κατά τη διάρκεια του τριημέρου είχε μειωθεί η ταλάντωση του μονοθεσίου μας».

Ιδιαίτερα ανταγωνιστική φάνηκε, όμως, και η νέα McLaren MCL36. Το νέο μονοθέσιο της ομάδας από το Woking ήταν εξαιρετικά ταχύ σε όλη τη διάρκεια του γύρου αλλά και «υπάκουο» κατά την διέλευση του από τον πολύ αργό sector 3 της πίστας. Ήταν, δε, εκείνο που εμφάνισε porpoising σε μικρότερο βαθμό από τα υπόλοιπα. «Δεν ήταν στην πραγματικότητα κάτι που μας προβλημάτισε το porpoising» δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, James Key. «Ήταν πιο έντονο όταν δοκιμάσαμε ορισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα, αλλά αφαιρώντας τα, το φαινόμενο σχεδόν εξαφανίστηκε. Μπορεί να αντιμετωπιστεί με αεροδυναμικά μέσα».

Advertisement
Advertisement

Η πρωταθλήτρια του 2021 Mercedes, δε, ακολουθεί την συνήθη τακτική της κατά τα τελευταία χρόνια: Σιωπηλή, μεθοδική δουλειά και συνεχείς έπαινοι για το δυναμικό των αντιπάλων της. «Μπορούμε να υποθέσουμε πώς ίσως η Ferrari δεν εξέλιξε τόσο, το περσινό της μονοθέσιο και έστρεψε όλους τους πόρους της προς τον σχεδιασμό του φετινού. Μπορεί να βρίσκονται αρκετούς μήνες μπροστά από τους υπόλοιπους αλλά θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε», δήλωσε ο Lewis Hamilton ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις των υπόλοιπων κορυφαίων στελεχών των ασημένιων (και πάλι) βελών.

Παρά ταύτα οι δύο W13 βρέθηκαν στην κορυφή της κατάταξης κατά την τελευταία ημέρα δοκιμών, δείχνοντας ότι μάλλον η Mercedes θα είναι και πάλι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος.

Advertisement

Και στο στρατόπεδο της Red Bull, όμως, τηρούνται χαμηλοί τόνοι,. Αν και η RB18 (η οποία για πρώτη φορά εμφανίστηκε στη Βαρκελώνη) φάνηκε να φέρει αρκετές ενδιαφέρουσες λύσεις σε πάτωμα και πλαϊνά. Επιπλέον, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι ακόμη και αυτό το μονοθέσιο απέχει σε ορισμένες πτυχές του από το τελικό σχέδιο που θα αγωνιστεί στο Μπαχρέιν.

Φαίνεται ότι η ομάδα του Adrian Newey έχει αφήσει «ανοιχτά» αρκετά σημεία στο νέο μονοθέσιο για τα οποία περιμένει επιβεβαίωση στην πίστα ώστε να προχωρήσει στον τελικό σχεδιασμό τους.

Advertisement

«Σε αυτή την φάση προσπαθούμε να συμπληρώσουμε όσους περισσότερους γύρους γίνεται και να καταλάβουμε τα γενικά χαρακτηριστικά του μονοθεσίου. Προς το παρόν όλα εξελίσσονται ομαλά, θα έλεγα ότι ήταν οι καλύτερες pre-season δοκιμές που έχω κάνει μέχρι τώρα» δήλωσε ο πρωταθλητής του 2021, Max Verstappen.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρεμιέρα για την Alfa Romeo Team F1 Orlen C42
F1: Τέλος στο Grand Prix της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία;
F1 Pre Season Test: Οι συνθέσεις των οδηγών (+video)