Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Ο Sainz πρώτος στο FP2

Ελλάδα 6:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Αυστρίας: Ο Sainz πρώτος στο FP2

FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Ο Sainz πρώτος στο FP2

FORMULA 1

Ο Carlos Sainz Jr σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην δεύτερη περίοδο δοκιμών του αυστριακού GP. Ο Ισπανός ήταν πενήντα χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του teammate του. Από τις επιλογές των ομάδων φαίνεται ότι οι περισσότερες προσανατολίζονται προς την χρησιμοποίηση της soft γόμας για το Sprint race.

Advertisement
Advertisement

Το κρίσιμο ερώτημα που έπρεπε να απαντηθεί για τις ομάδες ήταν το ποια γόμα θα ήταν η καλύτερη για το Sprint Race του απογεύματος. Η επιλογή θα γίνει μεταξύ της μαλακής και της μεσαίας γόμας. Για τον λόγο αυτό, οι γόμες στα μονοθέσια ήταν μοιρασμένες αρχικά. Για τις Red Bull, McLaren, Williams και Alpha Tauri η επιλογή ήταν τα soft με τους υπόλοιπους στα medium.

Οι Mercedes καθυστέρησαν να βγουν στην πίστα. Οι μηχανικοί της γερμανικής ομάδας έδιναν μάχη με τον χρόνο για να προλάβουν να έχουν έτοιμες τις δύο W13 μετά τις χθεσινές εξόδους των Hamilton-Russell. Εκείνη του George ήταν πιο γρήγορα έτοιμη, με τον Βρετανό να κάνει έναν πρώτο γύρο ελέγχου στο δεκάλεπτο. Αντιθέτως, ο Hamilton θα έπρεπε να περιμένει την συμπλήρωση 45 λεπτών για να βγει στην πίστα για πρώτη φορά.

Advertisement
Advertisement

Ο Verstappen ξεκίνησε και πάλι στην πρώτη θέση την διαδικασία με τον Sainz να είναι δεύτερος και τον Russell τρίτο. Οι δύο Ferrari εκτελούσαν μεγάλα stints με την medium γόμα ενώ ο Verstappen και ο Russell πιο σύντομα με την soft.

Οι δύο Alpine άργησαν να βγουν στην πίστα. Όταν το έπραξαν, επέλεξαν τα soft αρχικά για να περάσουν σύντομα σε προσομοιώσεις με τα medium. Οι χρόνοι τους ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί. Στο δεύτερο μισό της διαδικασίας η Red Bull δοκίμασε κι εκείνη τα medium. Στην μεσαία γόμα πέρασε και ο Russell με την συμπλήρωση 30 λεπτών, ενώ αντίστροφη ήταν η πορεία των Ferrari.

90 χρόνια Cavallino Rampante

Advertisement

Το γεγονός έφερε τον Leclerc στην κορυφή της κατάταξης με είκοσι λεπτά να απομένουν. Σήμερα συμπληρώνονται 90 χρόνια από την πρώτη φορά που ο Enzo Ferrari χρησιμοποίησε το Cavallino Rampante στις Alfa Romeo που ετοίμαζε. Για τον λόγο αυτό, οι δύο Ferrari έφεραν στο πλάι το αυθεντικό σύμβολο του πιλότου μαχητικών Baracca.

Advertisement

Δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος ο Sainz θα έπαιρνε εκείνος τον πρώτο χρόνο από τον teammate του. Στο σημείο εκείνο θα έβγαινε για πρώτη φορά και ο Hamilton με την soft γόμα. Κατά το τελευταίο δεκάλεπτο οι Leclerc και Sainz θα έκαναν και εκείνοι stints με την soft και μεγάλο φορτίο καυσίμου. Μία προσομοίωση των συνθηκών του Sprint Race.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις δύο Ferrari στην κορυφή και τους Verstappen, Alonso και Ocon να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Όλα δείχνουν ότι η soft γόμα θα χρησιμοποιηθεί στο sprint από την πλειοψηφία των ομάδων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
FIA: Ο Λύκος και το πνεύμα των κανονισμών
Verstappen: Θετικό ότι ο Hamilton μαθαίνει στα 37 του (+video)
F1 GP Αυστρίας: Πλεονέκτημα Verstappen (+video)