Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Στη Mercedes o Russell

Ελλάδα 2:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Στη Mercedes o Russell

FORMULA 1

Επίσημο: Στη Mercedes o Russell

FORMULA 1

Ο κόσμος το είχε τούμπανο, η Mercedes όχι και τόσο κρυφό καμάρι κι αφού η Alfa Romeo ανακοίνωσε τον Valtteri Bottas, ήρθε η σειρά οι Γερμανοί να επιβεβαιώσουν την προαγωγή του George Russell.

Advertisement
Advertisement

O ταλαντούχος Βρετανός θα είναι στο πλευρό του Lewis Hamilton από το 2022, έχοντας πολυετή συμφωνία με τους μόνιμους πρωταθλητές της υβριδικής εποχής της Formula 1.

Ο 23χρονος ανήκε ήδη στη Mercedes και ουσιαστικά έτρεχε από το 2019 στη Williams ως… δανεικός. Ήρθε όμως η ώρα για να κάνει το επόμενο βήμα, για το οποίο κατά γενική ομολογία είναι έτοιμος.

«Είναι νικητής σε κάθε κατηγορία που έτρεξε και τις τελευταίες τρεις σεζόν, με τη Williams, μας έδωσε μία γεύση για το τι μπορεί να φέρει το μέλλον για εκείνον. Τώρα, είναι κοινή μας πρόκληση να τον βοηθήσουμε να συνεχίσει να μαθαίνει το δικό μας αγωνιστικό περιβάλλον, στο πλευρό του Lewis, του πιο επιτυχημένου οδηγού στην ιστορία», δήλωσε ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff.

Advertisement
Advertisement

Wolff-abudhabi19-a1000x600

Ο Αυστριακός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Bottas για τη συνεισφορά του στην ομάδα, καθώς ο Φινλανδός κατέκτησε 9 νίκες ως οδηγός της Mercedes, ενώ είχε ακόμα 17 pole και 54 παρουσίες στο βάθρο.

Όσο για το πρόσωπο της ημέρας, δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του: «Είναι μία ξεχωριστή ημέρα για εμένα, επαγγελματικά αλλά και προσωπικά. Επίσης είναι μία ημέρα ανάμεικτων συναισθημάτων. Είμαι ενθουσιασμένος και νιώθω ταπεινότητα καθώς εντάσσομαι στη Mercedes, πράγμα που αποτελεί τεράστιο βήμα στην καριέρα μου. Σημαίνει όμως πως θα αποχαιρετήσω τους φίλους και teammates μου στη Williams. Ήταν τιμή μου να συνεργαστώ μαζί τους και να εκπροσωπήσουμε το όνομα της Williams στην F1. Όσο για την επόμενη σεζόν, θα έλεγα ψέματα αν υποστήριζα πως δεν είμαι ενθουσιασμένος. Είναι μία τεράστια ευκαιρία, την οποία θέλω να αρπάξω και με τα δύο χέρια. Όμως δεν έχω αυταπάτες σχετικά με το μέγεθος της πρόκλησης. Θα ήταν απότομη η καμπύλη εκμάθησης. Ο Valtteri έχει θέσει υψηλά στάνταρ και στόχος μου είναι να ανταμείψω τον Toto και την ομάδα για την εμπιστοσύνη τους, παίζοντας το δικό μου ρόλο στην προσπάθεια να συνεχιστεί η επιτυχία της ομάδας. Φυσικά ο νέος μου teammate είναι κατά τη γνώμη μου ο σπουδαιότερος οδηγός όλων των εποχών. Τον θαύμαζα από όταν έτρεχα στα go-kart και η δυνατότητα να μάθω από κάποιον που αποτελεί πρότυπο εντός και εκτός πίστας, μπορεί μονάχα να με βοηθήσει. Ως οδηγό, επαγγελματία και άνθρωπο».

Advertisement

Ουσιαστικά πλέον, τα ερωτηματικά ενόψει 2022 αφορούν τον αντικαταστάτη του Russell στη Williams και τον teammate του Bottas στην Alfa Romeo. Με τους Alex Albon και Nyck de Vries να είναι αντίστοιχα τα φαβορί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Στην Alfa Romeo ο Bottas!
Νέο F1 Vlog για το Grand Prix της… πέστροφας (video)
Το Top-10 της καριέρας του Kimi Raikkonen (video)