Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά η καινούργια Alpine A310

Ελλάδα 20:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σκαριά η καινούργια Alpine A310

ΝΕΑ

Στα σκαριά η καινούργια Alpine A310

ΝΕΑ

Η Alpine έχει αρχίσει να βρίσκει τη θέση της στην αγορά των sports car οχημάτων και σκοπεύει να επαναφέρει σε αυτή ακόμα ένα ιστορικό μοντέλο της.

Advertisement
Advertisement

Ως τώρα, η Alpine ουσιαστικά έχει μόνο την A110 για να την αντιπροσωπεύει στη σύγχρονη εποχή. Βεβαίως, υπό τον Όμιλο Renault Alliance έχει την απαραίτητη χρηματοδότηση και την τεχνική υποστήριξη να αναπτυχθεί περισσότερο, κάτι που υλοποιείται σταδιακά.

Ως γνωστόν, η αρχή για την εταιρεία ήταν η A110 που πρωτοεμφανίστηκε το 1963 και επανήλθε το 2017.

Όμως, στα τέλη της δεκαετίας του 1960 η εταιρεία που ίδρυσε ο Ζαν Ρεντελέ (φωτογραφία) ήθελε ένα νέο μοντέλο το οποίο να έχει περισσότερες πιθανότητες να αυξήσει τις πωλήσεις της αλλά και να ανταγωνίζεται την τότε Porsche 911.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, το 1971 παρουσιάστηκε η A310 ως η αντικαταστάτρια της A110. Ήταν ένα μεγαλύτερο σε διαστάσεις sports car 2+2 θέσεων το οποίο είχε αποδοτικότερο κινητήρα, αρχικά τετρακύλινδρο σε σειρά και μετέπειτα και V6.

Στις ημέρες μας -και χάρη στο πρόγραμμα «Renaulution» του Ομίλου- η Alpine έχει στραφεί προς την ηλεκτροκίνηση. Όπως έγινε γνωστό, τα στελέχη της εταιρείας σκοπεύουν να επαναφέρουν και την A310.

Advertisement

Αυτή τη φορά θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη και θα προστεθεί στην γκάμα της. Δεν θα υπάρξει για να αντικαταστήσει την A110 αλλά για να είναι ακόμα μία πρόταση αγοράς για όσους θέλουν ένα sports car 2+2 θέσεων.

Advertisement

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, η νέα A310 θα βασίζεται στην πλατφόρμα «APP» («Alpine Performance Platform») την οποία εξελίσσουν και η οποία θα αποτελέσει τη βάση και για την καινούργια A110 που θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

Ακόμα, δεν υπάρχουν στοιχεία για τη νέα A310 εκτός από τη βασική γραμμή που έχει ανακοινωθεί από τα στελέχη της αναφορικά με τα καινούργια μοντέλα της.

Αυτό σημαίνει ότι το καινούργιο αυτοκίνητο θα επωφελείται από την τεχνογνωσία που θα αποκτήσουν στην παραγωγή αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι να κατασκευαστεί και να παρουσιαστεί επίσημα.

Advertisement

Επιπλέον, όπως έχουν δηλώσει οι άνθρωποι της Alpine, όλα τα καινούργια αυτοκίνητά τους θα πληρούν τη βασική αρχή να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριά γίνεται για να προσφέρουν τον αυθεντικό χαρακτήρα ενός σπορ οχήματος.

Θυμίζουμε ότι στο πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει γαλλική εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει εντός της επόμενης χρονιάς τόσο το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Alpine 5 το οποίο θα προέλθει από το πρωτότυπο A290_β (όπως ονομάζεται), όσο και το (επίσης ηλεκτρικό) crossover μοντέλο της που θα βασίζεται στο πρωτότυπο GT X-Over.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε με σιγουριά πότε θα εμφανιστεί επίσημα η καινούργια A310. Όμως αυτό αναμένεται να γίνει έπειτα από την παρουσίαση της νέας A110 η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει εντός του 2027.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Alpine Α110 γιορτάζει στο Goodwood
Η Alpine, προετοιμάζει το έδαφος για κάτι εντυπωσιακό!
Lotus και Alpine σταματούν τη συνεργασία