Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με την αύρα της F1 τα ηλεκτρικά Alpine

Ελλάδα 13:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με την αύρα της F1 τα ηλεκτρικά Alpine

ΝΕΑ

Με την αύρα της F1 τα ηλεκτρικά Alpine

ΝΕΑ

Τρία νέα Alpine θα κάνουν την εμφάνιση τους μέσα στην επόμενη τετραετία με τους Γάλλους να στρέφονται στην τεχνογνωσία της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα οι μηχανικοί της αγωνιστικής ομάδας αφού ολοκλήρωσαν το έργο τους με τη μελέτη του Renault 5 Alpine, πάνε στο επόμενο πλάνο τους.

Αυτό έχει να κάνει με ένα sport crossover που θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με τη Lotus και θα κάνει την εμφάνιση του μέσα στο 2025. Το Alpine GT X-Over θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το δεύτερο κατά σειρά ηλεκτρικό Alpine και αν λάβουμε υπόψη μας τα φανταχτερά πλάνα των Γάλλων τότε πρέπει να περιμένουμε ιδιαίτερα… extreme παρουσιαστικό.

Οι άνθρωποι της Alpine σκέφτηκαν έξυπνα να αξιοποιήσουν τη σχέση τους με το αγωνιστικό τμήμα της Formula 1 και έβαλα τους υπευθύνους αεροδυναμικής να… δουλέψουν υπερωρίες. Το σκεπτικό τους είχε ως εξής: Αν επιθυμούμε αξιόλογη αυτονομία σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δεν φθάνει μονάχα να βρίσκουμε τη λύση σε πιο δυνατές μπαταρίες αλλά και στο να μειώσουμε την κατανάλωση ρεύματος.

Advertisement
Advertisement

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί με την καλύτερη δυνατή αεροδυναμική σχεδίαση, περνώντας τη φιλοσοφία της Formula 1 που είναι πολύ μπροστά σε αυτό τον τομέα. Το κουπέ SUV της Alpine βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV του ομίλου και αναμένεται να διαθέτει όλη την ηλεκτρική τεχνογνωσία του Renault Megane E-Tech, με το οποίο μοιράζεται τα μηχανικά μέρη.

Θα εφοδιάζεται δηλαδή με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 215 ίππων και κατά πάσα πιθανότητα με έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα για χάρη του συστήματος τετρακίνησης. Άλλωστε η Alpine έχει δηλώσει πως ετοιμάζει έκπληξη σχετικά με την ύπαρξη τετρακίνησης, ενώ ο ηλεκτρικός και premium χαρακτήρας του μελλοντικού SUV θα τo φέρει αντιμέτωπo με μοντέλα όπως η Porsche Macan και η Lotus 132.

Advertisement

Η αναγέννηση πάντως του Renault 5 και στη συνέχεια το ηλεκτρικό crossover της Alpine (αντικαταστάτης της A110) συγκεντρώνουν αρκετό ενδιαφέρον, με το τρίτο μέλος της ηλεκτρικής «κομπανίας» να ακολουθεί μέσα στο 2026.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alpine: Πουλά μοντέλο της σε ψηφιακή μορφή (NFT)
Γαλλική Αστυνομία: Φουλ… της ενίσχυσης με Alpine A110
Δοκιμή: Renault Arkana 1.3 TCe 140 PS EDC7 (+video)