Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το θηρίο της Alpine θέλει να κατακτήσει το Pikes Peak

Ελλάδα 16:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το θηρίο της Alpine θέλει να κατακτήσει το Pikes Peak

ΝΕΑ

Το θηρίο της Alpine θέλει να κατακτήσει το Pikes Peak

ΝΕΑ

Η Alpine παρουσίασε το θηριώδες A110 με το οποίο θα πάρει μέρος στη διάσημη ανάβαση Pikes Peak.

Advertisement
Advertisement

«Το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο για να σπάει ρεκόρ», ήταν το μότο της Alpine στην παρουσίαση του νέου της «όπλου» με το οποίο σκοπεύει μα κατακτήσει το Pikes Peak. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε κάτι εντυπωσιακό από την γαλλική φίρμα μέσα στο 2023, αλλά δεν περιμέναμε ένα αγωνιστικό το οποίο θα τα βάλει με τα θηρία στην πιο διάσημη ανάβαση του κόσμου.

Το αυτοκίνητο είναι βασισμένο στην A110 R και εξελίχθηκε σε συνεργασία με την αγωνιστική ομάδα Signatech. Το πρώτο πράγμα που μπορεί κάποιος εύκολα να παρατηρήσει είναι τα αεροδυναμικά βοηθήματα που έχουν προστεθεί. Μπροστά και πίσω οι προφυλακτήρες είναι διογκωμένοι με πολλά αεροδυναμικά φτερά, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει κεντρικό πτερύγιο που διαχωρίζει τον αέρα.

Advertisement
Advertisement

Όλο το πακέτο αεροδυναμικής προσφέρει επιπλέον κάθετη δύναμη προκειμένου η A110 να μπορέσει να στρίψει γρήγορα στις 156 στροφές της διαδρομής των σχεδόν 20 χιλιομέτρων στα βουνά του Κολοράντο. Το μηχανικό σύνολο της A110 είναι τετρακύλινδρο 1,8 λίτρων το οποίο με τη βοήθεια τούρμπο και πολλών επεμβάσεων της Alpine έχει ανέβει στους 500 ίππους.

Ένα από τα κυριότερα στοιχεία του αγωνιστικού της Alpine είναι το βάρος το οποίο έχει μειωθεί στα 950 κιλά χάρη στα πολλαπλά ανθρακονημάτινα εξαρτήματα που έχουν τοποθετηθεί. Το αυτοκίνητο θα λάβει μέρος στην κατηγορία Time Attack 1 του διάσημου αγώνα ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου. Η πρώτη δοκιμή πάντως της Alpine A110 έγινε στην πίστα Λουρσί-Λεβίς στη Γαλλία πριν από μερικές ημέρες και στο τιμόνι του αυτοκινήτου βρέθηκε ο έμπειρος Ραφαέλ Αστιέρ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επετειακή έκδοση περιορισμένης παραγωγής για την Alpine A110 (+video)
Ο τάρανδος δεν τρόμαξε την Alpine A110 S (+video)
Η Alpine εξελίσσει αντίπαλο των Porsche Macan και Cayenne

Advertisement