Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Alpine, προετοιμάζει το έδαφος για κάτι εντυπωσιακό!

Ελλάδα 21:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Alpine, προετοιμάζει το έδαφος για κάτι εντυπωσιακό!

ΝΕΑ

Η Alpine, προετοιμάζει το έδαφος για κάτι εντυπωσιακό!

ΝΕΑ

Το επόμενο βήμα για την Alpine αναφορικά με τα οχήματα επιδόσεών της περιγράφηκε από τον ίδιο τον Λούκα Ντε Μέο, τον Διευθύνων Σύμβουλο του Ομίλου Renault.

Advertisement
Advertisement

Η διακοπή της συνεργασίας της Alpine με τη Lotus είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει και η διαδικασία της από κοινού εξέλιξης της καινούργιας πλατφόρμας για τη κατασκευή νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων επιδόσεων και των δύο.

Ιστορικά, τόσο η γαλλική όσο και η βρετανική εταιρεία διακρίνονται για τη δημιουργία αυτοκινήτων τα οποία είχαν όσο το δυνατόν μικρότερο βάρος, στοιχείο το οποίο είναι ουσιαστικό για ένα όχημα με σπορ οδική συμπεριφορά.

Συνεπώς, η νέα πλατφόρμα θα δημιουργούταν με γνώμονα αυτόν τον βασικό παράγοντα. Ωστόσο, έπειτα από τη διακοπή συνεργασίας, η Alpine βρέθηκε χωρίς έναν βασικό σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια.

Advertisement
Advertisement

Όμως, δεν σταματά η προσπάθεια, όπως δήλωσε ο Λούκα Ντε Μέο, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Renault.

Το κορυφαίο στέλεχος μίλησε στο βρετανικό Autocar και είπε ότι οι άνθρωποι της Alpine θα συνεχίσουν μόνοι τους το έργο για να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα αποκλειστικά για νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα επιδόσεων.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος έχει ορίσει και ανακοινώσει από τον Ιανουάριο του 2021 το πρόγραμμα «Renaulution» το οποίο προβλέπει τον μετασχηματισμό των εταιρειών που απαρτίζουν τον Όμιλο προς την ηλεκτροκίνηση, ως το 2030.

Ο Ντε Μέο ανέφερε στον συνάδελφο του βρετανικού Μέσου ότι η νέα πλατφόρμα θα σχεδιαστεί με τρόπο που να μπορεί να αποτελέσει τη βάση όχι μόνο για την αμιγώς ηλεκτρική A110 αλλά και για άλλα μοντέλα της Alpine.

Advertisement

Ερωτηθείς σχετικά, ο Ντε Μέο απάντησε ότι δυνητικά θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία και ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου hypercar της Alpine!

Δεν θέλησε να επεκταθεί σε λεπτομέρειες, τόσο για την πλατφόρμα όσο και για τα νέα μοντέλα που θα προέλθουν από αυτή.

Advertisement

Διευκρίνισε, πάντως, ότι περισσότερα στοιχεία σχετικά με το θέμα θα ανακοινωθούν επίσημα από την Alpine στις 26 Ιουλίου, τρέχοντος έτους.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι τον Οκτώβριο, η Alpine παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το εντυπωσιακό πρωτότυπο Alpenglow (φωτογραφίες) το οποίο διέθετε κυψέλες καυσίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε την Alpine A110R στην Ισπανία
Alpine: Στο τελικό στάδιο εξέλιξης το Hypercar της για το Le Mans
Lotus και Alpine σταματούν τη συνεργασία