Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lotus και Alpine σταματούν τη συνεργασία

Ελλάδα 23:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lotus και Alpine σταματούν τη συνεργασία

ΝΕΑ

Lotus και Alpine σταματούν τη συνεργασία

ΝΕΑ

Πριν από δύο χρόνια, οι Lotus και Alpine αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, έχοντας το βλέμμα τους προς το μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Ήταν Ιανουάριος του 2021 όταν τα στελέχη της Alpine και της Lotus υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης («Memorandum of Understanding») με σκοπό να εργαστούν από κοινού για την εξέλιξη μιας καινούργιας πλατφόρμας για αμιγώς ηλεκτροκίνητα σπορ μοντέλα.

Όπως καταλαβαίνουμε, τόσο η γαλλική όσο και η βρετανική εταιρεία θα είχαν μεγάλη πιθανότητα να δημιουργήσουν κάτι πολύ αποτελεσματικό.

Η Alpine, με την υποστήριξη του Ομίλου Stellantis, και η Lotus, με τη συνδρομή τού Ομίλου Geely, θα είχαν πρόσβαση σε πολλούς τεχνολογικούς τομείς και πόρους.

Advertisement
Advertisement

Όμως, ένα τέτοιο Μνημόνιο ενέχει πάντα την πιθανότητα να μην υλοποιηθεί η προαλειφόμενη συνεργασία, κάτι που συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση. Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρείες γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να σταματήσουν τη συνεργασία τους.

Σε αυτή, μεταξύ άλλων, αναφέρεται το εξής: «Η Lotus και η Alpine συνεργάζονται για περισσότερα από δύο χρόνια για το όραμά τους αναφορικά με ένα μελλοντικό σπορ αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Advertisement

»Σε αυτή τη χρονική περίοδο αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο εταιρειών μια ισχυρή σχέση. Όμως, όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε συνεργασία μετά από Μνημόνιο Συνεννόησης, το αποτέλεσμα δεν ήταν εγγυημένο.

»Αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε με την κοινή εξέλιξη ενός σπορ αυτοκινήτου για την Alpine. Αυτή είναι μια κοινή απόφαση που ελήφθη φιλικά και θα συνεχίσουμε να συζητάμε άλλες μελλοντικές ευκαιρίες».

Advertisement

Θυμίζουμε ότι από τη σύμπραξη των Alpine και Lotus υποτίθεται ότι θα πρόκυπτε μια πολύ αποδοτική πλατφόρμα η οποία θα πληρούσε τα υψηλά στάνταρ που απαιτούνται για τη δημιουργία αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων τους.

Αυτή, θα είχε τη συστοιχία των μπαταριών τοποθετημένη κάθετα ως προς τον οδηγό και τον συνοδηγό και πίσω από αυτούς, ώστε να επιτρέπει τη τοποθέτηση των καθισμάτων όσο το δυνατόν χαμηλότερα, με αποτέλεσμα να είναι χαμηλά και το κέντρο βάρους του οχήματος.

Advertisement

Η Lotus προγραμματίζει να τη χρησιμοποιήσει ως βάση για τη δημιουργία ενός αμιγώς ηλεκτρικού sports car που εξελίσσεται υπό την κωδική ονομασία «Type 135» και το οποίο να θωρείται αντικαταστάτης των Elan και Elise.

Για την Alpine, θα χρησιμοποιούνταν για την εξέλιξη και κατασκευή τόσο της αμιγώς ηλεκτροκίνητης A110 όσο και για άλλα μοντέλα της αυτής της τεχνολογίας κίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε την Alpine A110R στην Ισπανία
Πως η Lotus θα ανταγωνιστεί την Porsche
Πόσο κοστίζει η Eletre, το ηλεκτρικό SUV της Lotus; (+video)