Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Alpine αναβιώνει την A310!

Ελλάδα 10:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Alpine αναβιώνει την A310!

ΝΕΑ

Η Alpine αναβιώνει την A310!

ΝΕΑ

Η επενδυτική φόρα την οποία έχει πάρει o Όμιλος Renault αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση είναι μεγάλη και οι εκπλήξεις αναμένονται πολλές, ίσως και απρόσμενες.

Advertisement
Advertisement

Το μέλλον του Ομίλου Renault βασίζεται εν πολλοίς στο παρελθόν του, όπως αποδεικνύεται τα τελευταία περίπου πέντε χρόνια.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε με την αναβίωση της Alpine (ως μοντέλου αλλά και ως εταιρείας) συνεχίζεται με έντονο ρυθμό τόσο γι’ αυτή όσο και για τη Renault, χάρη στην ηλεκτροκίνηση.

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη για το γαλλικό Όμιλο αφορά και πάλι στην Alpine, όπως ανακοίνωσε ο Λούκα Ντε Μέο, o Διευθύνων Σύμβουλος αυτού, κατά τη διάρκεια Ομιλίας του προς τους επενδυτές.

Advertisement
Advertisement

Αναλυτικότερα, το κορυφαίο στέλεχος ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο προβλέπει την επένδυση οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ ως το 2030. Από αυτή θα προκύψουν επτά νέα αυτοκίνητα του Ομίλου, ένα από τα οποία θα είναι και η καινούργια Alpine A310.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το νέο σπορ coupé μοντέλο της εταιρείας το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Η καινούργια A310, θα προστεθεί στην γκάμα των μοντέλων της Alpine αυξάνοντας τον αριθμό της.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι, όπως έχει ανακοινώσει η γαλλική εταιρεία, το 2025 θα παρουσιαστεί το crossover νέο μοντέλο της το οποίο θα βασίζεται στο πρωτότυπο GT X-Over. Επίσης, προγραμματίζει την παραγωγή της καινούργιας γενιάς της A110 όπως και του hot hatch μοντέλου παραγωγής που θα προέλθει από το A290_β. Φυσικά, όλα θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

O Λοράν Ροσί, Διευθύνων Σύμβουλος της Automobίles Alpine και της ομάδας Alpine F1 στη Formula 1, δήλωσε σχετικά: «Αυτή η ολοκληρωμένη σειρά σπορ αυτοκινήτων θα ενισχύσει το μερίδιο αγοράς μας, στις βασικές αγορές μας, στην Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Advertisement

»Θα τροφοδοτήσει σημαντικά την ανάπτυξή μας και σε διεθνές επίπεδο, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ και την Ασία, όπου τα νέα μοντέλα μας θα κυκλοφορούν από το 2027 και έπειτα».

Πρωτότυπο Alpine A290_β.

Η Alpine παρουσίασε την A310 το 1971 ως τη διάδοχο της A110 και ως ένα νέο μοντέλο που θα ανταγωνιζόταν τα ιταλικά, γερμανικά και βρετανικά σπορ coupé της εποχή της. Η παραγωγή της σταμάτησε το 1984.

Επίσης, ο Ροσί επιβεβαίωσε ότι το 2028 και το 2029 η εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει δύο αμιγώς ηλεκτρικά SUV με σκοπό να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες εκδόσεις της Porsche Macan και Cayenne.

Advertisement

Πέραν αυτών, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο δημιουργίας ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου hypercar που θα βασίζεται στο πρωτότυπο A4810 και το οποίο θα έχει κυψέλες καυσίμου.

Τέλος, δήλωσε ότι η Alpine Racing Ltd., η εταιρεία στην οποία ανήκει η ομάδα της Alpine F1, θα ενοποιηθεί με τις «Maximum Effort Investments», «Otro Capital» και «RedBird Capital Partners», δημιουργώντας ένα νέο εταιρικό σχήμα το οποίο ονόμασε «The Investor Group».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε την Alpine A110R στην Ισπανία
Lotus και Alpine σταματούν τη συνεργασία
Αυτό είναι το Alpine A290_β!