Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος είναι ο στόχος της Alpine για το GT X-Over;

Ελλάδα 4:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος είναι ο στόχος της Alpine για το GT X-Over;

ΝΕΑ

Ποιος είναι ο στόχος της Alpine για το GT X-Over;

ΝΕΑ

Η απόφαση των στελεχών τής Alpine να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν το αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο GT X-Over δείχνει πολύ συμφέρουσα για την εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Ένα crossover/SUV όχημα από την Alpine μάλλον δεν είναι αυτό που ταιριάζει στο προφίλ και στην ιστορία της γαλλικής εταιρείας. Ωστόσο, τα στελέχη της, υπό το πρίσμα της κερδοφορίας που προμηνύεται χάρη την ηλεκτροκίνηση, έκριναν ότι ένα τέτοιο όχημα θα τη βοηθούσε να αναπτυχθεί περαιτέρω και εδραιωθεί στο πλαίσιο του Όμιλου Renault Alliance στον οποίο ανήκει.

Με την ανακοίνωση δημιουργίας τού GT X-Over, στην Alpine έδειξαν ότι είχαν θέσει τον στόχο τους και ότι πρόκειται να τον υλοποιήσουν. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό crossover/SUV θα βασίζεται στην πλατφόρμα «CMF-EV», αυτή που έχει χρησιμοποιηθεί στα Renault Mégane E-Tech και Nissan Ariya.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της εταιρείας από τη Διέππη έχουν ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές εξέλιξης του νέου μοντέλου και τα πρωτότυπα χρησιμοποιούν το αμάξωμα του Dacia Duster ως τρόπο να περάσουν απαρατήρητα όσο το δυνατόν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το GT X-Over θα έχει οδική συμπεριφορά και επιδόσεις οι οποίες θα ταιριάζουν σε μια Alpine.

Στο πρώτο σκίτσο που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία (αρχική φωτογραφία) βλέπουμε ότι το GT X-Over θα έχει έντονα κεκλιμένο αμάξωμα στο πίσω μέρος του, σαν coupé. Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη μέγιστη ισχύ του αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις υπολογίζεται να είναι περίπου 500 ίπποι, συνδυαστικά, καθώς θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα μοντέλο το οποίο δεν προορίζεται για σπορ οδήγηση, το αμάξωμά του θα είναι προσεγμένο αεροδυναμικά με τους ανθρώπους της ομάδας τής Alpine στη Formula 1 να συμβάλλουν σε αυτό. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γαλλικής εταιρείας, χάρη στη σχεδίαση του αμαξώματός του θα είναι δυνατόν να αυξηθεί κατά 25 χλμ. η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς τιμά η Alpine τον Fernando Alonso;
Έτσι θα είναι οι μελλοντικές Alpine
Η Alpine A110 R βάζει φωτιά στην άσφαλτο

Advertisement