Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιό είναι το δημοφιλέστερο κάμπριο στην Ευρώπη;

Ελλάδα 9:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιό είναι το δημοφιλέστερο κάμπριο στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Ποιό είναι το δημοφιλέστερο κάμπριο στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Τα καμπριολέ μοντέλα είναι λιγοστά σε αριθμό στην αγορά, πλέον. Ωστόσο, υπάρχουν. Έτσι, όσοι το επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν κάποιο από αυτά.

Advertisement
Advertisement

Ένα καμπριολέ αυτοκίνητο ήταν -και παραμένει- συνώνυμο μιας ιδιαίτερης αντίληψης για την αυτοκίνηση και για έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής από τον ιδιοκτήτη του.

Τα τελευταία χρόνια τα μοντέλα με ανοιγόμενη οροφή έχουν μειωθεί, καθώς το ενδιαφέρον του κοινό γι’ αυτά έχει ελαττωθεί.

Έτσι, οι μεγάλοι κατασκευαστές κατά βάση έχουν διακόψει την παραγωγή τους και είναι λίγοι αυτοί που εξακολουθούν να κατασκευάζουν και να διαθέτουν στην αγορά ένα τέτοιο όχημα.

Advertisement
Advertisement

Παρά το μειούμενο ενδιαφέρον, η Volkswagen τόλμησε και δημιούργησε ένα απρόσμενο κάμπριο. Δεν είναι άλλο από το T-Roc Cabriolet, την ανοιχτή έκδοση του crossover μοντέλου της.

Η ιδέα ήταν ενδιαφέρουσα. Το T-Roc είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σε πωλήσεις αυτοκίνητα της γερμανικής εταιρείας και η πρόκληση να υπάρξει και η ανοιχτή εκδοχή του ήταν μεγάλη.

Advertisement

Ταυτόχρονα ήταν και ένα επιχειρηματικό ρίσκο. Το T-Roc είναι ένα ευρύχωρο και πρακτικό όχημα στην κατηγορία του. Θα συνέβαινε το ίδιο και με το Cabriolet; Τα στοιχεία πωλήσεων από την Dataforce δείχνουν ότι καλώς δημιουργήθηκε.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσίευσε, το πρώτο επτάμηνο του έτους (Ιανουάριος-Ιούλιος) το T-Roc Cabriolet πούλησε 8.732 μονάδες στην ευρωπαϊκή αγορά, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστιαία αύξηση κατά 9,6% σε σχέση με το αυτόν του ίδιου χρονικού διαστήματος του 2022.

Advertisement

Στη δεύτερη θέση των πωλήσεων των κάμπριο μοντέλων ήταν το Mazda MX-5 με 4.750 μονάδες ή ποσοστιαία αύξηση κατά 53,9% συγκριτικά με το πρώτο περυσινό επτάμηνο. Τέλος, το τρίτο δημοφιλέστερο όχημα ήταν η Alpine A110 -η οποία διατίθεται και σε έκδοση Targa- με 2.155 πωλήσεις το πρώτο επτάμηνο του 2023 (αύξηση κατά 16,8%, συγκριτικά).

Το Volkswagen T-Roc Cabriolet καταφέρνει να συνδυάζει την ευρυχωρία για τέσσερις ενήλικους επιβάτες και σχετικά ικανοποιητικό χώρο για τις αποσκευές τους με τη δυνατότητα να ανοίγει ηλεκτρικά η μαλακή οροφή του.

Advertisement

Το Mazda MX-5 είναι ένα κλασικής φιλοσοφίας roadster το οποίο απευθύνεται σε ένα πιο επικεντρωμένο αγοραστικό κοινό, ενώ η Alpine A110 είναι ένα sportscar το οποίο εκπροσωπεί επάξια την ιστορία της εταιρείας και του μοντέλου στη σύγχρονη εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW T-Roc Cabriolet: Το καλοκαίρι είναι εδώ!
Δοκιμή: Mazda MX-5 Homura 2.0
Polestar 6: Ηλεκτρικό σπορ κάμπριο με 884 άλογα!