Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται το MX-5 που ήθελε να γίνει Ferrari

Ελλάδα 4:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται το MX-5 που ήθελε να γίνει Ferrari

ΝΕΑ

Πωλείται το MX-5 που ήθελε να γίνει Ferrari

ΝΕΑ

Μάλιστα, όχι όποια κι όποια Ferrari αλλά η μυθική 250 GTO, με ένα body kit που «προσομοιώνει» την αισθητική, πάνω σε ένα δύσμοιρο Mazda MX-5.

Advertisement
Advertisement

Το ιδιαίτερο Mazda MX-5 είναι του 1992 και εισήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μόλις το 2022, για να πουληθεί με περίπου 75.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ.

Σε γενικές γραμμές, δεν έχουμε πρόβλημα αν κάποιος έχει προσπαθήσει να αλλάξει την εμφάνιση ενός αυτοκινήτου και να το κάνει να μοιάζει με κάτι άλλο. Αρκεί αυτή η προσπάθεια να είναι στοιχειωδώς επιτυχημένη ή να έχει κάποια στοιχεία πάνω της που να δικαιολογεί την «έμπνευση». Στην προκειμένη περίπτωση όμως, δεν έχουμε κάτι από τα δύο.

Advertisement
Advertisement

Το Mazda MX-5 πρώτης γενιάς (ΝΑ) που χρησιμοποιήθηκε ως βάση, χρειάστηκε εκτενείς επεμβάσεις για να «φέρνει» κάπως στη θρυλική Ferrari- που δεν χρειάζεται να μας πει κάποιος πως είχε στο «στόχαστρο» ο κάτοχος. Το καπό «γύρισε» και ανοίγει ανάποδα, ενώ και οι τρύπες πάνω του, παραπέμπουν στη 250 GTO, με το «κουστούμι» να ολοκληρώνεται με κάπως τραχύ τρόπο στο πίσω μέρος.

Εκεί έχουμε ένα «καπάκι» που αποκλείει την οροφή από το να ανοίξει ξανά και ένα «ρευστό» πίσω μέρος που έρχεται ομαλά από την οροφή μέχρι τα πίσω φωτιστικά σώματα- που δεν έχουν αλλάξει και παραμένουν τα χαρακτηριστικά του roadster μοντέλου της Mazda. Φυσικά, καθώς ανάμεσα στο MX-5 και τη 250 GTO υπάρχουν πολλές διαφορές, με κυριότερη αυτή του μεγέθους, φαίνονται ιδιαίτερα περίεργες και οι αναλογίες αν κοιτάξει κανείς το αυτοκίνητο από το πλάι.

Advertisement

Όπως και να έχει πάντως, το αυτοκίνητο αυτό θα διατεθεί μέσω δημοπρασίας στο κοινό για να το αποκτήσει κάποιος από την Cars & Bids. Δεν γίνεται καμία αναφορά για επέμβαση στα μηχανικά μέρη, πέραν της ανάρτησης που έχει coilovers της Tein και τιμόνι της Nardi, ενώ έχει εκτενείς αλλαγές και στην αισθητική της κεντρικής κονσόλας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δυστύχημα με Ferrari και νεκρό 30χρονο οδηγό (+video)
Mooney VR46 MotoGP: Σε ρόλο σκηνοθέτη ο Valentino Rossi (+video)
Νέα επένδυση από τη Ford για την αυτόνομη οδήγηση