Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Polestar 6: Ηλεκτρικό σπορ κάμπριο με 884 άλογα!

Ελλάδα 16:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Polestar 6: Ηλεκτρικό σπορ κάμπριο με 884 άλογα!

ΝΕΑ

Polestar 6: Ηλεκτρικό σπορ κάμπριο με 884 άλογα!

ΝΕΑ

H Polestar δείχνει ότι η ηλεκτροκίνηση και η οδηγική απόλαυση μπορούν να συνυπάρξουν. Και μάλιστα με μοναδικούς νέους τρόπους.

Advertisement
Advertisement

Το ότι θα φθάναμε να βλέπουμε ως πρόταση παραγωγής ένα ανοιχτό διθέσιο μοντέλο, με ηλεκτροκίνηση και 884 άλογα από την Volvo (η Polestar είναι θυγατρική της μάρκας και το σπορ premium σήμα της), είναι σίγουρα κάτι που δεν περιμέναμε πριν μερικά χρόνια.

Όμως, η ηλεκτροκίνηση και η ελευθερία κινήσεων που δίνει στους σχεδιαστές και τους μηχανικούς, κάνουν πραγματικότητα ένα αυτοκίνητο όπως το Polestar 6Το οποίο αποδείχτηκε τόσο ελκυστικό και θελκτικό όσο χρειάστηκε για να πείσει τους ιθύνοντες της εταιρίας να δώσουν το πράσινο φως για την παραγωγή του.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα μοντέλο που βασίζεται στο πρωτότυπο Ο2 convertible που παρουσιάστηκε στις αρχές της χρονιάς, για το οποίο ο πρόεδρος της εταιρίας Thomas Ingenlath ανακοίνωσε ότι μετά από απαίτηση του κοινού, θα δει τελικά το φως της παραγωγής.

Το μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί στις αγορές μέσα στο 2026, και θα διατηρήσει από το πρωτότυπο την σκληρή αναδιπλούμενη οροφή και το ίδιο πλαίσιο από αλουμίνιο του Polestar 5.

Advertisement

Θα διατηρήσει επίσης την ίδια ηλεκτρική αρχιτεκτονική των 800V και χάρη στα δύο μοτέρ θα παράγει 884 άλογα, με εκπληκτικές επιδόσεις (0-100 χλμ/ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα).

Advertisement

Το Polestar 6 θα βρεθεί αντιμέτωπο με κάποια πολύ ενδιαφέροντα σπορ διθέσια ηλεκτρικά μοντέλα, που θα έρθουν μέσα στα επόμενα χρόνια από εταιρίες όπως η Alpine, η Lotus και η Porsche.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρελή κούρσα ανόδου για την Polestar στη Γερμανία
Με 884 ίππους το Polestar 5 στο Goodwood (+video)
Ο διάδοχος του Polestar 3 θα είναι ένα Coupe SUV

Advertisement