Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 2.039 ίππους η Lotus Evija θέλει τίτλο (+video)

Ελλάδα 0:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με 2.039 ίππους η Lotus Evija θέλει τίτλο (+video)

ΝΕΑ

Με 2.039 ίππους η Lotus Evija θέλει τίτλο (+video)

ΝΕΑ

Η ηλεκτρική Lotus Evija με τη φαινομενικά εξωπραγματική ισχύ των 2.039 ίππων, διεκδικεί τον τίτλο του ταχύτερου ηλεκτρικού μοντέλου παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Στην έκδοση Evija Fittipaldi το νέο μοντέλο της Lotus εμφανίζει τελική ταχύτητα 350 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Η έκδοση «Fittipaldi» έρχεται ως επετειακή για τα 50 χρόνια από την κατάκτηση του τίλτου του Πρωταθλητή από τη Lotus στη Formula 1, με μια νέα αεροδυναμική σχεδίαση για το μονοθέσιο που άλλαξε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό για πάντα. Ως φόρο τιμής για το συγκεκριμένο επίτευγμα, η Lotus παρουσίασε το πιο ισχυρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Με 2.039 ίππους και 1.704 Nm ροπής και τετρακίνηση, η Evija εκτοξεύεται από στάση έως τα 300 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 9,0 δευτερολέπτων. Αυτό σημαίνει πως ο χρόνος για να φτάσει το μοντέλο από στάση τα 100 χλμ./ώρα, θα πρέπει να είναι μικρότερος των 2,0 δευτερολέπτων- αλλά η Lotus δεν δίνει ακριβείς χρόνους επιταχύνσεων. Αυτό που μας λέει ξεκάθαρα, είναι πως η τελική έχει περιοριστεί ηλεκτρονικά στα 350 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία που υποστηρίζει τις κορυφαίες επιδόσεις του μοντέλου έχει χωρητικότητα 93 kWh, με την οποία η αυτονομία μπορεί να φτάσει έως και τα 402 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Αξίζει να σημειώσουμε πως το μοντέλο μπορεί να υποστηρίξει φόρτιση σε σταθμό 350 kWh και εκεί, η διάρκεια της φόρτισης είναι μόλις 18 λεπτά της ώρας.

Advertisement

Από το σύνολο των 130 Evija που θα κατασκευαστούν, μόλις 8 θα βγουν από τη γραμμή συναρμολόγησης με τα χαρακτηριστικά της έκδοσης «Fittipaldi», η οποία έχει και κάποιες αεροδυναμικές διαφορές σε σχέση με τις υπόλοιπες Evija. Ο αριθμός των «Fittipaldi» δεν είναι τυχαίος, καθώς τόσα είναι και τα μονοθέσια Lotus Type 72 της Formula 1 που σώζονται ως σήμερα- με ένα από αυτά, να το βλέπουμε και στο εντυπωσιακό video που έχουμε εδώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η νέα Lotus στην Ευρώπη – Σύντομα και στην Ελλάδα (τιμές)
Συγκριτική δοκιμή: Lotus Emira V6 vs Alpine A110S vs Porsche Cayman GTS
Συγκριτική δοκιμή: Lotus Evija vs Lotus 72

 

Advertisement