Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο τάρανδος δεν τρόμαξε την Alpine A110 S (+video)

Ελλάδα 1:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο τάρανδος δεν τρόμαξε την Alpine A110 S (+video)

ΝΕΑ

Ο τάρανδος δεν τρόμαξε την Alpine A110 S (+video)

ΝΕΑ

Η Alpine, έχει δημιουργήσει και την A110 S, μια ακόμα πιο σπορ έκδοση του μοντέλου της. Πώς τα πήγε στη διαδικασία του τεστ αποφυγής ταράνδου;

Advertisement
Advertisement

Η Alpine προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ηλεκτροκίνησης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Renaulution».

Ως τότε, η A110 είναι αυτή που προσπαθεί να διατηρήσει τη φήμη της εταιρείας και να αυξήσει τους πελάτες της. Για αυτούς τους λόγους, η Alpine παρουσίασε το 2019 την ακόμα πιο σπορ A110 S που έχει και 300 ίππους στις 6.300 σ.α.λ.

H ανάρτησή της διαθέτει κατά 50% πιο σκληρά αμορτισέρ και οι αντιστρεπτικές ράβδοι είναι κατά 100% πιο σκληρές σε σχέση με ό,τι ισχύει στην A110 (η οποία αποδίδει 252 ίππους/6.000 σ.α.λ.). Επίσης, το ύψος τής A110 S από το έδαφος είναι χαμηλότερο κατά τέσσερα χιλιοστά, συγκριτικά.

Advertisement
Advertisement

Οι συνάδελφοι από την ισπανική αυτοκινητική ιστοσελίδα km77.com διεξήγαγαν το τεστ αποφυγής ταράνδου στο οποίο υποβάλλουν πολλά από τα σύγχρονα μοντέλα. Το αυτοκίνητο με το οποίο έκαναν τη δοκιμή είχε τα κορυφαία στον τομέα τους ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 που διατίθενται προαιρετικά. Εμπρός, η διάστασή τους ήταν 215/40 R18 και πίσω 245/40 R18. Εκτός αυτών, η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει και φρένα τής Brembo.

Advertisement

Οι Ισπανοί συνάδελφοι διαπίστωσαν ότι η A110 S ήταν πολύ αποτελεσματική τόσο στη διαδικασία τού σλάλομ όσο και σε αυτή της αποφυγής ταράνδου. Στην πρώτη περίπτωση, σημείωσε χρόνο 21,6 δευτερόλεπτα μέχρι να ολοκληρωθεί η καθιερωμένη διαδρομή, ο οποίος είναι ο ταχύτερος απ’ όσα αυτοκίνητα έχουν αξιολογήσει ως τώρα.

Advertisement

Στη δεύτερη διαδικασία (αυτή του «τεστ ταράνδου»), το αυτοκίνητο άλλαζε εύκολα την πορεία του ακόμα και με μεγαλύτερη ταχύτητα εισόδου από τη θεσμοθετημένα προβλεπόμενη (σημ.: 77 χλμ./ώρα). Στο σχετικό βίντεο μπορούμε να δούμε τις προσπάθειές τους κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Alpine εξελίσσει αντίπαλο των Porsche Macan και Cayenne
Πώς τιμά η Alpine τον Fernando Alonso;
Η Alpine A110 R βάζει φωτιά στην άσφαλτο