Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως η Lotus θα ανταγωνιστεί την Porsche

Ελλάδα 16:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως η Lotus θα ανταγωνιστεί την Porsche

ΝΕΑ

Πως η Lotus θα ανταγωνιστεί την Porsche

ΝΕΑ

Στη Lotus, σχεδιάζουν τη δημιουργία ενός νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV μοντέλου με το οποίο προτίθενται να ανταγωνίζονται την Porsche Macan.

Advertisement
Advertisement

Η Lotus έχει θέσει ως στόχο να μετατραπεί σε έναν κατασκευαστή αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτροκίνητων νέων μοντέλων ως το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε.

Με την οικονομική υποστήριξη και τη σχετική τεχνογνωσία την οποία έχουν στον Όμιλο Geely, στον οποίο ανήκει, τα δεδομένα για τη βρετανική εταιρεία δείχνουν ευοίωνα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, στη Lotus έχουν ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα για την εξέλιξη και δημιουργία ενός καινούργιου μοντέλου, το οποίο θα θεωρείται το βασικό της γκάμας της

Advertisement
Advertisement

Αυτό έχει την κωδική ονομασία «Type 134» και πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV το οποίο θα ανταγωνίζεται την αντίστοιχη εκδοχή τής Porsche Macan.

Βάσει των ως τώρα πληροφοριών, το νέο μοντέλο θα δημιουργηθεί με τρόπο ώστε να απηχεί την ιστορία αναφορικά με τις επιδόσεις, τον χαρακτήρα και την οδική συμπεριφορά ενός μοντέλου τής Lotus.

Advertisement

Έτσι, αναμένεται να εξελιχθεί με τρόπο που να έχει πολύ καλές επιδόσεις για την κατηγορία του. Θα βασίζεται σε μια διαφοροποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας «EPA» («Electric Premium Architecture») που χρησιμοποιεί η εταιρεία.

Το αμάξωμά του θα έχει coupe διαμόρφωση και αεροδυναμικά βοηθήματα τα οποία θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην οδική συμπεριφορά του, πέραν της αισθητικής διαφοροποίησης.

Advertisement

Το νέο SUV μοντέλο πιθανότατα θα παρουσιαστεί εντός του 2024. Θα διαθέτει μπαταρίες μικρότερης χωρητικότητας από αυτές του «Type 133» αλλά και της Eletre (φωτογραφίες).

Ο Μάικ Τζόνστοουν, (Mike Johnstone) Αντιπρόεδρος και Εμπορικός Διευθυντής της Lotus, δήλωσε σχετικά στο βρετανικό Autocar: «Έχουμε καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι τα μελλοντικά αυτοκίνητα που θα παρουσιάζουμε στην αγορά θα έχουν την οδική συμπεριφορά που αρμόζει σε μια Lotus.

»Πάρ’ τε το παράδειγμα της Eletre: Στην ομάδα η οποία συνέβαλε στη δημιουργία της συμμετείχαν άνθρωποι οι οποίοι κατανοούν πως πρέπει να οδηγείται και ποια αίσθηση πρέπει να δίνει (στον οδηγό) μία Lotus».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Lotus Emira V6 vs Alpine A110S vs Porsche Cayman GTS
Με 2.039 ίππους η Lotus Evija θέλει τίτλο (+video)
Πόσο κοστίζει η Eletre, το ηλεκτρικό SUV της Lotus; (+video)