Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Euro NCAP: Πόσο ασφαλή είναι 11 νέα μοντέλα;

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Euro NCAP: Πόσο ασφαλή είναι 11 νέα μοντέλα;

ΝΕΑ

Euro NCAP: Πόσο ασφαλή είναι 11 νέα μοντέλα;

ΝΕΑ

Ο ανεξάρτητος Οργανισμός Euro NCAP διεξήγαγε τις δοκιμές πρόσκρουσης σε έντεκα νέα μοντέλα, τόσο αμιγώς ηλεκτροκίνητα όσο και με θερμικό κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Euro NCAP και τα έντεκα νέα αυτοκίνητα αποδείχτηκαν ασφαλή και κατάφεραν να συγκεντρώσουν είτε τη μεγαλύτερη διάκριση των πέντε αστέρων είτε αυτή των τεσσάρων αστέρων που απονέμει στα οχήματα τα οποία υποβάλλει στη διαδικασία των crash tests.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονταν ευρωπαϊκά, νοτιοκορεατικά, ιαπωνικά, κινεζικά μοντέλα όπως και το βιετναμέζικο VinFast VF8, το μεγάλων διαστάσεων SUV που έχει κατασκευάσει η εταιρεία.

Αναλυτικότερα, τα αυτοκίνητα και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Advertisement
Advertisement

BMW Σειρά 5
Η νέα Σειρά 5 χαρακτηρίζεται για την αναβαθμισμένη εικόνα της αλλά και τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας που προσφέρει.

Ο Euro NCAP της απένειμε πέντε αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης καθώς το πολυμελές μοντέλο της μεγάλης κατηγορίας κατέγραψε ποσοστό 89% στην προστασία ενήλικων επιβατών, 85% για την προστασία των παιδιών, 86% για την προστασία των πεζών και 78% για τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό.

Advertisement

BYD Seal U
To ηλεκτροκίνητο Seal U είναι η SUV εκδοχή του αμιγώς ηλεκτρικού Seal. Το αυτοκίνητο πήρε την ανώτατη διάκριση των πέντε αστέρων σημειώνοντας ποσοστό 90% στην προστασία ενήλικων επιβατών, 86% για την προστασία των παιδιών, 83% για την προστασία των πεζών και 77% για τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό.

BYD Tang
H μεγάλη σημασία που δίνουν οι άνθρωποι της BYD στην ασφάλεια των μοντέλων τους επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά. Οι άνθρωποι του Euro NCAP αυτή τη φορά αξιολόγησαν και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Tang, το σχετικά μεγάλων διαστάσεων SUV της για την ευρωπαϊκή αγορά.

Advertisement

Το αυτοκίνητο πήρε πέντε αστέρια χάρη στο 87% στην προστασία ενήλικων επιβατών, στο 87% για την προστασία των παιδιών, στο 80% για την προστασία των πεζών και στο 73% για τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό.

Honda ZR-V
Το καινούργιο compact διαστάσεων SUV της Honda πήρε πέντε αστέρια αφού  συγκέντρωσε ποσοστό 79% στην προστασία ενήλικων επιβατών, 86% για την προστασία των παιδιών, 81% για την προστασία των πεζών και 68% για τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό.

Advertisement

Hyundai Kona
Η καινούργια γενιά του Kona διακρίνεται για τη σχεδίασή της εντός και εκτός και για το επίπεδο εξοπλισμού του. Οι άνθρωποι του Euro NCAP αξιολόγησαν την αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του στις δοκιμές πρόσκρουσης που πραγματοποίησαν και του απένειμαν τέσσερα αστέρια.

Κι αυτό επειδή σημείωσε σχετικά χαμηλά ποσοστά σε ό,τι αφορά στην προστασία των πεζών και στον τομέα των συστημάτων που περιλαμβάνει στον βασικό εξοπλισμό του.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο Kona πήρε 80% στην προστασία ενήλικων επιβατών, 83% στην προστασία των παιδιών, 64% για την προστασία των πεζών και 60% για τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό.

Kia EV9
Το καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό SUV, με την ιδιότυπη σχεδίαση και τον έντονο χαρακτήρα, διακρίθηκε και στον τομέα της ασφάλειας, πέραν του τομέα της προσωπικότητας.

Το EV9 πήρε πέντε αστέρια καθώς σημείωσε ποσοστό 84% στην προστασία ενήλικων επιβατών, 88% για την προστασία των παιδιών, 76% για την προστασία των πεζών και 83% για τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό.

Mercedes-EQ EQE SUV
Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV μοντέλο, το οποίο βασίζεται στην EQE, είναι «πεντάστερο», κάτι αναμενόμενο. Συγκεκριμένα, σημείωσε ποσοστό 87% στην προστασία ενήλικων επιβατών, 90% για την προστασία των παιδιών, 80% για την προστασία των πεζών και 85% για τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό.

smart #3
Το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της smart είναι η πρώτη προσπάθεια της εταιρείας υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Κινέζων. Πήρε πέντε αστέρια καθώς σημείωσε ποσοστό 90% στην προστασία ενήλικων επιβατών, 86% για την προστασία των παιδιών, 84% για την προστασία των πεζών και 85% για τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό.

VinFast VF 8
Η VinFast Auto ιδρύθηκε το 2017 με σκοπό να γίνει η μεγαλύτερη ιδιωτική αυτοκινητοβιομηχανία του Βιετνάμ. Το VF 8 παρουσιάστηκε το πέρυσι (2022) και στοχεύει εμπορικά τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, πέραν της ασιατικής αγοράς.

Ο Euro NCAP του απένειμε τέσσερα αστέρια επειδή κατέγραψε ποσοστά 76% στην προστασία ενήλικων επιβατών, 89% για την προστασία των παιδιών, 77% για την προστασία των πεζών και 79% για τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό.

Volkswagen ID. 7
To καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό sedan πήρε πέντε αστέρια. Συγκεκριμένα, σημείωσε ποσοστό 95% στην προστασία ενήλικων επιβατών, 88% για την προστασία των παιδιών, 83% για την προστασία των πεζών και 80% για τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό.

Xpeng G9
Ένα ακόμα αμιγώς ηλεκτρικό SUV το οποίο εποφθαλμιά μια καλή εμπορική πορεία στη Γηραιά Ήπειρο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Euro NCAP, στον τομέα της ασφάλειας μπορεί να τη διεκδικήσει με αξιώσεις.

Σύμφωνα με αυτά, κατέγραψε ποσοστό 85% στην προστασία ενήλικων επιβατών, 85% για την προστασία των παιδιών, 78% για την προστασία των πεζών και 78% για τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τελικά είναι επικίνδυνα τα Κινέζικα αυτοκίνητα; (+video)
Πόσο ασφαλείς είναι οι πίσω επιβάτες στα τετράθυρα αγροτικά; (+ video)
Euro NCAP: Πως τα βαν θα γίνουν ασφαλέστερα (+video)