Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Εξωγήινα» τα ιπτάμενα οχήματα της XPeng

Ελλάδα 7:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Εξωγήινα» τα ιπτάμενα οχήματα της XPeng

ΝΕΑ

«Εξωγήινα» τα ιπτάμενα οχήματα της XPeng

ΝΕΑ

Η XPeng παρουσίασε τη δική της εκδοχή στα ιπτάμενα οχήματα με ένα εντυπωσιακό SUV και ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι τώρα έχουμε συναντήσει ελικόπτερα να απογειώνονται από ταράτσες σπιτιών, από πολυτελή γιοτ, από στρατιωτικά πλοία, αλλά ποτέ δεν είχαμε δει να απογειώνεται ελικόπτερο από το πίσω μέρος ενός SUV. Η Xpeng μας έχει συνηθίσει σε φουτουριστικά projects αλλά αυτήν τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο.

Το καινούριο όχημα της κινεζικής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών ονομάζεται Land Aircraft Carrier. Πρόκειται για ένα SUV το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 5 επιβάτες, διαθέτει τέσσερις τροχούς, κινείται από υβριδικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης και διαθέτει ένα… ελικόπτερο στο πίσω μέρος.

Advertisement
Advertisement

Η Xpeng έχει ενσωματώσει ένα ελικόπτερο στο SUV της το οποίο όταν το επιθυμήσει ο οδηγός ξεδιπλώνεται και μετατρέπεται σε ένα ηλεκτρικό ιπτάμενο όχημα με έξι ρότορες. Το ελικόπτερο μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί από παντού με την Xpeng να αναφέρει ότι είναι ιδανικό όχημα διάσωσης σε δύσβατα σημεία. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι το Land Aicraft Carrier μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα για πιλότους που δεν έχουν εμπειρία πτήσης.

Μαζί με το SUV της η Xpeng παρουσίασε το αναβαθμισμένο ηλεκτρικό της ιπτάμενο αυτοκίνητο eVTOL. Το concept έχει ξεκινήσει από το 2021 και πλέον έχει φτάσει στο καλύτερο σημείο του. Χρησιμοποιεί έξι ρότορες για να πετάξει, έχει βάρος 1.000 κιλά και μπορεί να κινηθεί σε ύψος 50 μέτρων από το έδαφος. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι το eVTOL μπορεί να πετάξει ακόμα και με δύο από τους έξι ρότορες σε λειτουργία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To ιπτάμενο αυτοκίνητο της XPeng
Xpeng: Οι Κινέζοι κάνουν απόβαση στην Ευρώπη
To ιπτάμενο αυτοκινήτo Xpeng X2 πέταξε! (+video)

Advertisement