ΝΕΑ

Ξεκίνησε η παραγωγή του Volkswagen ID. 7

Ελλάδα 15:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεκίνησε η παραγωγή του Volkswagen ID. 7

ΝΕΑ

Ξεκίνησε η παραγωγή του Volkswagen ID. 7

ΝΕΑ

Σε ένα μέρος με μεγάλο συμβολισμό για τη Volkswagen, στο εργοστάσιο Emden, άρχισε να κατασκευάζεται με κανονικό ρυθμό παραγωγής το αμιγώς ηλεκτροκίνητο ID. 7.

Advertisement

Παρουσία του Τόμας Σέφερ, (Thomas Schäfer) του Διευθύνοντος Συμβούλου του τμήματος επιβατικών οχημάτων της Volkswagen, έγιναν τα επίσημα εγκαίνια για την έναρξη παραγωγής του ID. 7, του νέου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της εταιρείας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο του Emden, το οποίο αναβαθμίστηκε και προορίζεται αποκλειστικά για την παραγωγή των καινούργιων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

Το ID. 7 είχε αρχίσει να κατασκευάζεται με δοκιμαστικό ρυθμό από τον Ιούνιο (τρέχοντος έτους), ωστόσο τώρα άρχισε η παραγωγή του σε πλήρη δυναμικότητα. Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Σέφερ δήλωσε σχετικά: «Το λανσάρισμα στην αγορά του ID. 7 είναι ακόμα ένα ορόσημο στην πορεία προς τον εξηλεκτρισμό της εταιρείας μας.

Advertisement

»Τόσο ως Όμιλος όσο και ως εταιρεία, επενδύουμε μαζικά στην (σχετική) τεχνολογία, στα νέα μοντέλα και στη μετατροπή των εργοστασίων μας ώστε να γίνουν όπως αυτό εδώ, στο Emden».

Θυμίζουμε ότι το ID. 7 δημιουργήθηκε για να είναι η «ναυαρχίδα» της Volkswagen στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της. Το χαρακτηριστικά κεκλιμένο αμάξωμά του έχει σχεδιαστεί με τρόπο που να έχει χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας, ο οποίος είναι 0,23-0,24 (αναλόγως της εξοπλιστικής έκδοσης).

Advertisement

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η γερμανική εταιρεία, το μήκος του είναι 4.961 χλστμ. το πλάτος 1.862 χλστμ., το ύψος του 1.538 χλστμ. και το μεταξόνιό του 2.966 χλστμ.

Advertisement

Οι μπαταρίες του έχουν ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 86 kWh (πραγματική) και παρέχουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία 700 χλμ. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 286 ίππους και μέγιστη ροπή 550 Nm και επιταχύνει το αυτοκίνητο από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα. Τέλος, η μέγιστη ταχύτητά του περιορίζεται στα 180 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί καθυστερεί η έκδοση Camper του VW ID. Buzz;
Δοκιμή: VW ID. Buzz
Τι θα αλλάξει στο Volkswagen Golf το Euro 7