Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Euro NCAP: Πως τα βαν θα γίνουν ασφαλέστερα (+video)

Ελλάδα 21:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Euro NCAP: Πως τα βαν θα γίνουν ασφαλέστερα (+video)

ΝΕΑ

Euro NCAP: Πως τα βαν θα γίνουν ασφαλέστερα (+video)

ΝΕΑ

Δεν είναι μυστικό πως τα επαγγελματικά αυτοκίνητα δεν διαθέτουν τα ίδια επίπεδα ασφάλειας με τα επιβατικά. Αυτό όμως θα αλλάξει πολύ σύντομα χάρη στις νέες προδιαγραφές των crash-test.

Advertisement
Advertisement

Μπορούν να γίνουν πιο αυστηρές οι δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP; Τα στελέχη του απαντούν θετικά.

Όπως είναι γνωστό, ο Euro NCAP πραγματοποιεί δοκιμές πρόσκρουσης και αξιολογεί τα καινούργια επιβατικά μοντέλα για περίπου 30 χρόνια τώρα. Πλέον, ο ανεξάρτητος οργανισμός θέτει νέο πρωτόκολλο αξιολόγησης και για τα νέα επαγγελματικά βαν όπως και για τα βαριά φορτηγά.

Οι κανονισμοί που ισχύουν πλέον είναι πιο αυστηροί σε ό,τι αφορά στη διαδικασία. Αυτή είναι ίδια με των επιβατικών σε ό,τι αφορά στον Κανονισμό που εφαρμόζεται, ωστόσο η παραμόρφωση των οχημάτων από τις δοκιμές πρόσκρουσης στα επαγγελματικά βαν είναι πιο τρομακτική.

Advertisement
Advertisement

Ο Euro NCAP ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από τις δοκιμές που πραγματοποίησε σε 18 βαν με τα πιο αυστηρά κριτήρια.

Βάσει αυτών, το Fiat Ducato παρέμεινε στην κορυφή μεταξύ αυτών, αλλά η αξιολόγησή του υποβιβάστηκε πλέον στην κατηγορία «Gold», αντί της «Platinum» που ήταν έως πέρυσι. Την αξιολόγηση «Gold» απέσπασε και το νέο Ford Transit.

Advertisement

Η αξιολόγηση με τα πιο αυστηρά κριτήρια δοκιμών του Euro NCAP έδειξε ότι τα Nissan Primastar, Mercedes-Benz Sprinter, Mercedes-Benz Vito, Renault Trafic, Volkswagen Transporter και Volkswagen Crafter υποβιβάστηκαν στην κατηγορία «Silver» από την κατηγορία «Gold» που ήταν ως τώρα.

Στα Citroën Jumpy, Citroën Jumper, Iveco Daily, Opel Vivaro, Opel Movano, Peugeot Expert, Peugeot Boxer, Renault Master και Toyota Proace αποδόθηκε πλέον η αξιολόγηση «Bronze».

Advertisement

Τέλος, το Nissan Interstar προσδιορίστηκε πλέον ως «Μη προτεινόμενο» («Not Recommended») εξαιτίας του ότι δεν διαθέτει συστήματα προειδοποίησης του οδηγού.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού, ως το 2026 θα απαιτηθεί να διαθέτουν τα καινούργια επαγγελματικά βαν τα ίδια συστήματα προειδοποίησης και υποβοήθησής του οδηγού όπως και στα επιβατικά.

Advertisement

Επίσης, εντός της χρονιάς τα στελέχη του Euro NCAP θα θεσπίσουν νέο, αυστηρότερο πλαίσιο αξιολόγησης και για τα βαριά φορτηγά, καθώς θεωρούν ότι ο ρόλος τους στις μεταφορές θα γίνει σημαντικότερος στο μέλλον απ’ ό,τι τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο είναι το πιο ασφαλές όχημα για… πεζούς;
Euro NCAP: Θα συμπεριλάβει (επιτέλους) τα δίκυκλα στα τεστ αυτόνομης οδήγησης
EuroNCAP: Ποιό κινεζικό αυτοκίνητο διέπρεψε;