Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο αλλά η Toyota καταφεύγει στους Κινέζους για τα νέα της ηλεκτρικά

Ελλάδα 23:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο αλλά η Toyota καταφεύγει στους Κινέζους για τα νέα της ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Απίστευτο αλλά η Toyota καταφεύγει στους Κινέζους για τα νέα της ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Χείρα βοηθείας από γνωστή κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία ζητά η Toyota, προκειμένου να προσφέρει στην αγορά ένα ηλεκτρικό των 25.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota πρεσβεύει ότι τα επαναφορτιζόμενα ηλεκτρικά δεν θα μονοπωλούν την μελλοντική γκάμα της, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αδιαφορεί για τα σχετικής τεχνολογίας οχήματα.

Ήδη έχει παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό, bZ4X, ενώ αναμένεται να προχωρήσει στο λανσάρισμα και άλλων μοντέλων μηδενικών ρύπων.

Ένα από αυτά θα παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφής την προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου τον Απρίλιο και σε πρώτη φάση θα αφορά αποκλειστικά την αγορά της Κίνας.

Advertisement
Advertisement

Θα πρόκειται για ένα μικρό 100% ηλεκτρικό sedan που θα τοποθετείται κάτω από τη Corolla, και θα είναι ιδιαίτερα προσιτό στο καταναλωτικό κοινό. Για τη μείωση του κόστους η ιαπωνική εταιρεία έχει καταφύγει στην εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία BYD, η οποία θα προμηθεύσει την Toyota με τους προηγμένους συσσωρευτές της.

Οι μπαταρίες θα είναι τεχνολογίας λιθίου-φωσφορικού σιδήρου (LFP), οι οποίες καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο και είναι φθηνότερες συγκριτικά με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, μιας και δεν χρησιμοποιούν κοβάλτιο και νικέλιο, δύο ιδιαίτερα ακριβές πρώτες ύλες.

Corolla Sedan

Παράλληλα, είναι πιο ασφαλείς σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά η χαμηλότερη ενεργειακή τους πυκνότητα δεν υπόσχεται εξίσου υψηλά επίπεδα αυτονομίας.

Advertisement

«Η κατασκευή του αυτοκινήτου επιτεύχθηκε χάρη στη χρήση μπαταριών της BYD», ανέφεραν στο Reuters στελέχη της Toyota τα οποία θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. «Η BYD μας βοήθησε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες σχετικά με τη δημιουργία ενός προσιτού μικρού ηλεκτρικού σεντάν με ευρύχωρο εσωτερικό», προσέθεσαν.

Τιμολογιακά, το νέο μοντέλο της Toyota για τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου του πλανήτη θα παίρνει θέση ανάμεσα στα Tesla Model Y και του… πάμφθηνου Wuling Hongguang Mini EV των μόλις 4.000 ευρώ.

Advertisement

Σύμφωνα με την πληροφόρηση του Reuters, το ηλεκτρικό σεντάν θα κοστίζει γύρω στα 25.000 ευρώ, μια τιμολογιακή θέση που αναμένεται να διεκδικηθεί και από το επερχόμενο φθηνό μικρό ηλεκτρικό της Tesla, το οποίο αναμένεται μέσα στα δύο επόμενα χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι η Toyota έχει ανακοινώνει με κάθε επισημότητα πως στρέφεται και στις μπαταρίες στερεού ηλεκτρολύτη, με κύριο προσόν τους τη μεγαλύτερη αυτονομία και τους μικρούς χρόνους φόρτισης.

Αυτές θα υιοθετηθούν πρώτα από τα υβριδικά της, για να πάρουν σειρά τα ηλεκτρικά της μάρκας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Η Toyota Corolla Cross για την Ευρώπη
Και πάλι πρωταγωνίστρια η πανίσχυρη Toyota GR Corolla
Στην Ελλάδα το ανανεωμένο Toyota RAV4 (+τιμές)