Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα βγάζουν οι Κινέζοι από κάθε μίνι ηλεκτρικό που πωλούν;

Ελλάδα 10:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα βγάζουν οι Κινέζοι από κάθε μίνι ηλεκτρικό που πωλούν;

ΝΕΑ

Πόσα βγάζουν οι Κινέζοι από κάθε μίνι ηλεκτρικό που πωλούν;

ΝΕΑ

Μολονότι οι πωλήσεις του ιδιαίτερα αγαπητού μοντέλου «χτυπούν» αυτές του Tesla Model 3, τα κέρδη της εταιρείας είναι…

Advertisement
Advertisement

Ανάρπαστο γίνεται στη Κίνα το μικροσκοπικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο Hongguang Mini EV της κινεζικής Wuling, με τους οδηγούς να του δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης. Ενδεικτικές για την τεράστια ζήτησή του είναι οι πωλήσεις του, που από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 ανήλθαν σε 160.000, ένα νούμερο αξιοζήλευτο ακόμα και για την ηγεμονεύουσα Tesla.

Οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν «ζεσταθεί» για τα καλά με τις εμπορικές επιδόσεις του Mini EV και πλέον προσβλέπουν σε ακόμα μεγαλύτερα νούμερα: 560.000 μονάδες μέχρι το τέλος του 2021!

Η επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, θα ήταν ιστορικής σημασίας για τη Wuling μιας και θα εκθρόνιζε το Tesla Model 3 από την κορυφή και θα αποσπούσε τον τίτλο του best-seller ηλεκτρικού όλων των εποχών.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά τα κέρδη που θα απέφεραν στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία οι 560.000 πωλήσεις, αυτά θα ανέρχονταν σε 6,596 εκ. δολάρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα XCar. Μπορεί αυτό το ποσό να φαίνεται… μεγάλο, η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική. Αυτό διότι με μια απλή διαίρεση συμπεραίνεται πως η πώληση ενός Hongguang Mini EV αποφέρει μόλις 11,8 ευρώ.

Όπως είναι πασιφανές, το ανωτέρω ποσό είναι μηδαμινό για μια αυτοκινητοβιομηχανία. Υπάρχει, ωστόσο, και μια δευτερεύουσα πηγή εσόδων η οποία αφορά τις πιστώσεις άνθρακα. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η πώληση ενός Mini EV αντιπροσωπεύει δύο πιστώσεις, ήτοι συνολικά 784 ευρώ.

Advertisement

Με απλές, λοιπόν, μαθηματικές πράξεις διαπιστώνουμε πως οι 560.000 πωλήσεις θα έβαζαν στα ταμεία της Wulling κοντά στα 220 εκ. ευρώ, ένα ποσό κατά 33 φορές μεγαλύτερο από τα κέρδη που θα αποκόμιζε η μάρκα αποκλειστικά μέσω των πωλήσεων του μοντέλου.

Advertisement

Για την ιστορία αναφέρουμε πως το Hongguang Mini EV έχει μήκος 2.917 χλστ, πλάτος 1.493 χλστ., ύψος 1.621 χλστ. Το μεταξόνιο φτάνει τα 1.621 χλστ., ενώ με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ο χώρος αποσκευών είναι 741 λτ.

Το λιλιπούτειο μοντέλο ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 26 PS/85 Nm ροπής και προσφέρεται σε δύο εκδόσεις μπαταριών, 9,3 kWh και 13,9 kWh, με αυτονομία 120 και 170 χλμ. αντίστοιχα.

Σχετικά, τέλος, την τιμή του, αυτή είναι μόλις 3.700 ευρώ.  

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα φτηνά ηλεκτρικά είναι η νέα τάση
Toyota: «Είναι πολύ νωρίς για τα ηλεκτρικά»
Τα 10 φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα