Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Tesla: Φθηνό μοντέλο από την Κίνα για όλο τον κόσμο

Ελλάδα 11:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla: Φθηνό μοντέλο από την Κίνα για όλο τον κόσμο

Mobility

Tesla: Φθηνό μοντέλο από την Κίνα για όλο τον κόσμο

Mobility

Η εξέλιξη ενός προσιτού οικονομικά ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Tesla θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη εκπροσώπου της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Ένα Tesla για όλο τον κόσμο θα σχεδιαστεί σε ένα νέο κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης που βρίσκεται υπό κατασκευή στη Σαγκάη, δήλωσε ο πρόεδρος της Tesla China, Tom Zhu.

Η Tesla στοχεύει να παράγει 450.000 οχήματα ετησίως στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη ξεκινώντας το 2021 και το νέο κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης (R&D), το πρώτο εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, θα είναι αυτό που θα έχει την ευθύνη για όλες τις πτυχές του σχεδιασμού, της εξέλιξης αλλά και των δοκιμών των οχημάτων. Ο απώτερος στόχος είναι ο σχεδιασμός, η εξέλιξη και η παραγωγή ενός οχήματος που θα κατασκευάζεται στην Κίνα και θα πωλείται στον υπόλοιπο κόσμο, πιθανώς με 100% κινεζικά εξαρτήματα. Αξίζει να σημειωθεί πως η Tesla άρχισε να εξάγει αυτοκίνητα από την Κίνα στην Ευρώπη πέρυσι.

Advertisement
Advertisement

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, συζήτησε για πρώτη φορά σχετικά με το προσιτό οικονομικά μοντέλο της Tesla, το οποίο «τοποθέτησε» κάτω από το Model 3 σε μέγεθος και τιμή αγοράς, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης το 2020. Εκείνη την εποχή, είπε ότι αυτό το νέο μοντέλο θα είχε τιμή εκκίνησης 25.000 δολάρια και θα παρουσιαστεί το 2023. Είναι πολύ πιθανό ότι ένα τέτοιο μοντέλο θα έχει μια μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP), σύμφωνα με μια στρατηγική που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για ορισμένα Model 3 που κατασκευάζονται στη Σαγκάη και εξοικονομεί τα πιο ενεργειακά εξελιγμένα σύνολα μπαταριών για το Cybertruck και το επερχόμενο Semi.

Διαβάστε ακόμα:
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε τιμή scooter από τους Κινέζους
Πως έχασε πάνω από 15 δις δολάρια σε μια μέρα ο Elon Musk
1.600 χλμ. αυτονομία με υδρογόνο