Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Σιγκαπούρης: Εκπληκτική pole του Σάινθ!

Ελλάδα 23:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Σιγκαπούρης: Εκπληκτική pole του Σάινθ!

FORMULA 1

F1 GP Σιγκαπούρης: Εκπληκτική pole του Σάινθ!

FORMULA 1

Ο Κάρλος Σάινθ κατάφερε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα να πάρει την pole position κερδίζοντας οριακά τον Ράσελ! Εκτός Q3 και οι δύο Red Bull!

Advertisement
Advertisement

Ο Ισπανός της Ferrari οδήγησε υπέροχα και δίκαια πήρε την πρώτη θέση εκκίνησης. Ωστόσο η πίεση που του άσκησε ο Ράσελ με την Mercedes ήταν ασφυκτική. Τρίτος ο Λεκλέρ.

Η αλήθεια είναι ότι από την αρχή του τριημέρου ο Σάινθ ήταν εκείνος που βρισκόταν συνεχώς ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Ακόμη και από τον σπεσιαλίστα των κατατακτήριων teammate του, Σαρλ Λεκλέρ. Ο Νόρις με την τέταρτη θέση απέδειξε την επιτυχία των αναβαθμίσεων της McLaren. Καταπληκτικό αποτέλεσμα και για την Haas με τους Μάγκνουσεν-Χουλκενμπεργκ να ολοκληρώνουν στις θέσεις 6 και 9 αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Όσο για την Red Bull το αποτέλεσμα των σημερινών κατατακτήριων μπορεί να είναι σοκαριστικό. Εντούτοις σε κάποιο βαθμό ήταν και αναμενόμενο καθώς τόσο ο Φερστάπεν όσο και ο Πέρεζ είχαν σοβαρά προβλήματα στον έναν γρήγορο γύρο από την αρχή του τριημέρου. Πλέον το σερί νικών των ταύρων δείχνει έτοιμο να σπάσει.

Q1: Ο Στρολ στον τοίχο!

Όλα τα φαβορί κατάφεραν να περάσουν άνετα από την πρώτη περίοδο των κατατακτήριων. Ωστόσο δεν έλειψαν τα απρόοπτα. Με το επίπεδο πρόσφυσης να ανεβαίνει ραγδαία στο οδόστρωμα με το πέρασμα λίγων λεπτών, όλοι οι οδηγοί βγήκαν στο τέλος για να πετύχουν την πίστα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Και φυσικά δημιούργησαν κυκλοφοριακό… χάος πριν τις δύο τελευταίες στροφές.

Advertisement

Μέσα σε αυτή τη φρενίτιδα οι Άλμπον και Φερστάπεν βρέθηκαν υπό διερεύνηση για παρεμπόδιση άλλων οδηγών. Ωστόσο εκείνο που σημάδεψε την περίοδο ήταν το ατύχημα του Στρολ. Η κόκκινη σημαία που βγήκε λόγω της εξόδου του Καναδού -ο οποίος φυσικά έμεινε εκτός- διέκοψε τις προσπάθειες όλων των οδηγών που ήταν εκείνη τη στιγμή στην πίστα.

Advertisement

Ο μεγάλος άτυχος ήταν ο Όσκαρ Πιάστρι που -έστω και οριακά- θα κατάφερνε μάλλον να περάσει στο Q2. Ωστόσο η κόκκινη σημαία έθεσε τον Αυστραλό εκτός συνέχειας. Οι υπόλοιποι οδηγοί που δεν συνέχισαν ήταν οι Σάρτζεντ, Μπότας και Ζου. Άσχημο αποτέλεσμα για την Alfa Romeo η οποία είχε φέρει σημαντικές αναβαθμίσεις στη Σιγκαπούρη. Για την ιστορία ταχύτερος στο Q1 ήταν ο Τσουνόντα!

Q2: Έξω οι Red Bull!

Η διαδικασία διακόπηκε για αρκετά λεπτά μέχρι να επισκευαστεί η μπαριέρα TECPRO στο σημείο της πρόσκρουσης του Στρολ. Ο Φερστάπεν σημείωσε πρώτος χρόνο παίρνοντας και την πρώτη θέση. Ωστόσο ο Μάγκνουσεν θα τον υποσκέλιζε αμέσως με την Haas! Σύντομα θα έπρατταν το ίδιο και οι Αλόνσο, Σάινθ, Νόρις και Λεκλέρ. Οι Ferrari έκαναν τους πρώτους τους γύρους στο Q2 με χρησιμοποιημένα soft.

Advertisement

Ο Ράσελ με φρέσκα soft κατάφερε να περάσει πρώτος λίγο αργότερα. Αντιθέτως τα πράγματα δεν εξελίσσονταν καλά για τον Φερστάπεν ο οποίος παρεμπόδισε τον Τσουνόντα σε γρήγορο γύρο του Ιάπωνα. Μία ποινή τριών θέσεων στην εκκίνηση μοιάζει πολύ πιθανή, πλέον, για τον Ολλανδό. Ακόμη χειρότερα, ο Μαξ ήταν μόλις 10ος πριν τον δεύτερο γύρο προσπαθειών.

Στην τελευταία του προσπάθεια ο Ολλανδός δεν σημείωσε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χρόνο. Και ήταν ο rookie της AlphaTauri, Λίαμ Λώσον ο οποίος θα έθετε τον πρωταθλητή εκτός συνέχειας! Εκτός έμεινε και ο Πέρεζ ο οποίος έκανε λάθος, ολοκληρώνοντας έτσι το καταστροφικό αποτέλεσμα για την Red Bull! Οι Γκασλί, Άλμπον και Τσουνόντα έμειναν επίσης εκτός συνέχειας.

Q3: Ο Σάινθ κερδίζει τον Ράσελ!

Οι δύο Ferrari ήταν τα μόνα αυτοκίνητα που βγήκαν με φρέσκα soft στον πρώτο γύρο προσπαθειών. Ο Σάινθ ήταν και πάλι ταχύτερος του Λεκλέρ, με τις SF-23 να σημειώνουν το 1-2 προσωρινά. Τρίτος ήταν ο Νόρις, με τους Ράσελ και Χάμιλτον να ακολουθούν.

Στον δεύτερο γύρο προσπαθειών είχε φτάσει και η στιγμή της αλήθειας με όλους του οδηγούς να έχουν φρέσκα soft και την πίστα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ο Σάινθ κατέβασε κι άλλο τον χρόνο του, πράγμα που σιγούρεψε την πρωτιά για τον Ισπανό. Ο Ράσελ έκανε εκπληκτική προσπάθεια αλλά δεν κατόρθωσε να κερδίσει τον οδηγό της Ferrari.

Το ίδιο εντυπωσιακή ήταν και η προσπάθεια του Λεκλέρ μέχρι την προτελευταία στροφή. Ο Μονεγάσκος ίσως θα μπορούσε να κλέψει την pole στο τέλος. Ωστόσο είχε ένα τρομακτικό γλίστρημα στην έξοδο της στροφής 17, το οποίο μόνο εκείνος γνωρίζει πώς κατάφερε να ελέγξει. Δυστυχώς για εκείνον, όμως, η pole είχε χαθεί. Οι Νόρις και Χάμιλτον συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Σιγκαπούρης: Προβάδισμα Ferrari (+video)
Έκλστοουν: Ο Μάσα κυνηγάει μόνο το χρήμα
F1 GP Σιγκαπούρης: Ο Σάινθ ταχύτερος και στο FP3