FORMULA 1

Αλόνσο: Να μην μιλάει ο Σάφναουερ!

Ελλάδα 17:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αλόνσο: Να μην μιλάει ο Σάφναουερ!

FORMULA 1

Αλόνσο: Να μην μιλάει ο Σάφναουερ!

FORMULA 1

Ολομέτωπη επίθεση στους Ότμαρ Σάφναουερ και Λοράν Ρόσι εξαπέλυσε ο Φερνάντο Αλόνσο σχετικά με τους χειρισμούς τους στην Alpine τα δύο τελευταία χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι ο Φερνάντο δεν ξεχνά τις… παλιές του αγάπες! Αντιθέτως έχει πάντα έναν «καλό» λόγο να πει για εκείνες.

Έτσι, ο Ισπανός σχολιάζοντας την απομάκρυνση του Ρόσι από την θέση του CEO -και λίγες ώρες πριν επιβεβαιωθούν οι απολύσεις των Σάφναουερ και Περμέιν- είχε να πει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για τα κορυφαία στελέχη της πρώην ομάδας του. Ιδιαίτερα για τον τρόπο που κινήθηκαν πέρσι.

Advertisement
Advertisement

«Εγώ ήθελα να μείνω στην Alpine πέρσι. Το μονοθέσιο ήταν καλό και έβλεπα καλές προοπτικές για την ομάδα. Είχαμε ξεκινήσει να συζητάμε για ανανέωση από την Αυστραλία. Ωστόσο η υπόθεση πήγαινε πάρα πολύ αργά. Και όχι από την μεριά μου» δήλωσε ο Ισπανός.

Κανένας σεβασμός

Ο Φερνάντο χρεώνει τον χειρισμό της υπόθεσής του κυρίως στον Ότμαρ Σάφναουερ. «Μόνο μιλούσαν και δεν έβαζαν σε χαρτί ένα συμβόλαιο. Έπειτα άρχισαν να κάνουν σχόλια για την ηλικία μου ή το πόσο είχα συνεισφέρει στην ομάδα. Φαίνεται ότι έτσι λειτουργούν αυτοί. Ή μάλλον ο Ότμαρ λειτουργεί έτσι. Μετά τα περσινά θα έπρεπε να μην μιλάει καθόλου!» συνέχισε ο Αλόνσο.

Advertisement

Ο Αλόνσο τελικά, παράτησε την Alpine για την Aston Martin. Και η απόφασή του δικαιώθηκε. Τόσο εκείνος όσο και η νέα του ομάδα είναι στις τρίτες θέσεις των αντίστοιχων πρωταθλημάτων τους. Αντιθέτως η Alpine είναι μόλις 6η και βιώνει την βαθύτερη κρίση των τελευταίων ετών της ιστορίας της.

Advertisement

«Μετά τα φετινά αποτελέσματα των Aston Martin και Alpine, ο Ότμαρ εξακολουθούσε να λέει πόσο υπερήφανος ήταν για τις αποφάσεις του, πράγμα απίστευτο. Εγώ έδινα κάθε μέρα τον καλύτερό μου εαυτό. Αλλά δεν σεβάστηκαν ούτε αυτό, ούτε την ιστορία που έχω με την Renault. Τα αποτελέσματα, όμως, μιλούν από μόνα τους» υπογράμμισε ο Φερνάντο. Μάλλον δεν πρόκειται να προσκαλέσει τον Ότμαρ σε δείπνο στο άμεσο μέλλον, ο Ισπανός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τέλος οι Σάφναουερ και Περμέιν από την Alpine!
Πόσα έβγαλε ο Αλόνσο πουλώντας τη Ferrari Enzo του;
Προστ: Ανίκανος ο Ρόσι!