Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Έκλστοουν: Ο Μάσα κυνηγάει μόνο το χρήμα!

Ελλάδα 9:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έκλστοουν: Ο Μάσα κυνηγάει μόνο το χρήμα!

FORMULA 1

Έκλστοουν: Ο Μάσα κυνηγάει μόνο το χρήμα!

FORMULA 1

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της F1 μίλησε για πρώτη φορά δημόσια σχετικά με τον δικαστικό αγώνα του Φελίπε Μάσα για την ακύρωση των αποτελεσμάτων της Σιγκαπούρης του 2008.

Advertisement
Advertisement

Εξάλλου η υπόθεση είχε ξεκινήσει από… τον ίδιο τον Έκλστοουν. Τον Μάρτιο ο Βρετανός είχε παραδεχθεί ότι τόσο εκείνος όσο και ο τότε πρόεδρος της FIA, Μαξ Μόσλεϊ γνώριζαν για το διαβόητο crashgate πριν τον τελευταίο αγώνα της σεζόν του 2008!

Εντούτοις, ο Έκλστοουν ισχυρίστηκε ότι δεν είχαν προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για να προστατεύσουν την φήμη του σπορ. Το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς είχε πάει τελικά στον Χάμιλτον έπειτα από ένα συγκλονιστικό φινάλε στο Interlagos της Βραζιλίας. Ο Βρετανός πήρε το πρώτο πρωτάθλημα της λαμπρής καριέρας του για μόλις έναν βαθμό από τον Μάσα.

Advertisement
Advertisement

Μόλις δημοσιεύτηκε η συνέντευξη του Έκλστοουν, η πλευρά του Μάσα κινήθηκε ταχύτατα. Ο Βραζιλιάνος μάζεψε μία ομάδα προβεβλημένων δικηγόρων και ξεκίνησε την προσπάθεια ακύρωσης των αποτελεσμάτων του GP Σιγκαπούρης εκείνης της χρονιάς.

Εάν δικαιωθεί -πράγμα μάλλον απίθανο- τότε ο Μάσα θα αναδειχθεί πρωταθλητής του 2008 καθώς ο Χάμιλτον είχε τερματίσει τρίτος σε εκείνον τον αγώνα ενώ ο Βραζιλιάνος τελευταίος, έπειτα από ένα καταστροφικό pit-stop. Ωστόσο υπάρχει και το -πιο πιθανό- ενδεχόμενο χρηματικής αποζημίωσης στον Βραζιλιάνο.

Κάτι σαν να θυμάμαι

Advertisement

Ο Έκλστοουν όλον αυτόν τον καιρό τηρούσε σιγήν ιχθύος. Μία φορά, μάλιστα, είχε ισχυριστεί ότι δεν θυμόταν να έδωσε ποτέ τέτοια συνέντευξη. Φαίνεται, όμως, ότι ο Μπέρνι θυμήθηκε τελικά. Και είχε να πει και ορισμένα πράγματα σχετικά με την υπόθεση.

Advertisement

«Η παρέα του Μάσα απλώς κυνηγάει το χρήμα» δήλωσε ο Βρετανός στην γερμανική Blick. «Αλλά οι πιθανότητες για αποζημίωση είναι μηδενικές. Με την ίδια λογική και οι Χάμιλτον-Mercedes θα μπορούσαν να είχαν διεκδικήσει αποζημίωση για το Άμπου Ντάμπι του 2021» συμπλήρωσε ο Έκλστοουν.

Η πλευρά του Βραζιλιάνου έχει αποστείλει νομικά έγγραφα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές εν όψει του δικαστηρίου για την υπόθεση. Αυτές είναι οι Alpine (ομάδα η οποία έχει διαδεχθεί την τότε Renault), ING (χορηγός της τότε ομάδας), Ferrari, Φλάβιο Μπριατόρε και Πατ Σίμοντς. Κανείς τους δεν έχει σχολιάσει δημόσια το θέμα μέχρι στιγμής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ecclestone: Γνωρίζαμε για την Σιγκαπούρη του ’08- Τυχερός ο Hamilton
Ecclestone: Γιατί πρέπει να δεις το Lucky! (+video)
Οι απαράδεκτοι και ο Σουμάχερ σε κώμα