Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Σιγκαπούρης: Προβάδισμα Ferrari (+video)

Ελλάδα 23:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Σιγκαπούρης: Προβάδισμα Ferrari (+video)

FORMULA 1

F1 GP Σιγκαπούρης: Προβάδισμα Ferrari (+video)

FORMULA 1

Οι δύο Ferrari έκαναν την έκπληξη στις ελεύθερες δοκιμές του GP Σιγκαπούρης σημειώνοντας τους κορυφαίους χρόνους τόσο στο FP1 όσο και στο FP2.

Advertisement
Advertisement

Ο Λεκλέρ ήταν ταχύτερος όλων στην πρώτη περίοδο ενώ ο Σάινθ στη δεύτερη. Και στις δύο περιπτώσεις η άλλη Ferrari ήταν στην δεύτερη θέση με μικρή διαφορά.

Οι Mercedes και Aston Martin (δηλαδή ο Αλόνσο) ήταν ανταγωνιστικές όπως περιμέναμε και πριν την έναρξη του τριημέρου. Στο FP2 ο Ράσελ ήταν στην τρίτη θέση με τους Αλόνσο και Χάμιλτον πίσω του. Ωστόσο εντύπωση έκανε η κακή εικόνα -κυρίως στο FP2- των Red Bull. Το πίσω μέρος των δύο RB19 ήταν πολύ νευρικό με αποτέλεσμα οι Φερστάπεν και Πέρεζ να χάνουν πολύ χρόνο στις αλλεπάλληλες αργές στροφές της Mrina Bay.

Τα long runs των Red Bull, βέβαια, ήταν πολύ καλύτερα. Ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι η πίστα της Σιγκαπούρης είναι μεταξύ εκείνων που δεν συγχωρούν ένα άσχημο αποτέλεσμα κατατακτήριων. Κατά συνέπεια οι μηχανικοί της αυστριακής ομάδας θα πρέπει μέχρι το FP3 να διορθώσουν τα όποια προβλήματα με το set-up του μονοθέσιου τους. Ιδιαίτερα στον έναν γρήγορο γύρο.

Αναβαθμίσεις και προβληματισμοί

Advertisement

Οι McLaren και Alpine είναι οι ομάδες που έφεραν τις περισσότερες αναβαθμίσεις στην Σιγκαπούρη. Η βρετανική ομάδα πέρασε τα νέα μέρη μόνο στο μονοθέσιο του Νόρις, με τα αποτελέσματα να φαντάζουν ικανοποιητικά. Από την άλλη στην Alpine και οι δύο οδηγοί δοκίμασαν την νέα εκδοχή της A523, χωρίς, όμως, να εντυπωσιάσουν για την ώρα.

Advertisement

Φυσικά να σημειώσουμε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Η πίστα θα συνεχίσει να δίνει καλύτερους χρόνους όσο τα μονοθέσια την στρώνουν με ελαστικό μέχρι τις κατατακτήριες. Έτσι, η εικόνα που θα δούμε αύριο μπορεί να διαφέρει σημαντικά από την σημερινή.

Εντούτοις δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το ότι η Ferrari έχει ξεκινήσει πολύ πιο δυνατά στην Σιγκαπούρη από ότι θα περίμεναν οι περισσότεροι. Και σε μία πίστα στην οποίαν πρέπει «να χτίσεις » τον ιδανικό σου γύρο από την αρχή του FP1, το πλεονέκτημα της θα είναι μεγαλύτερο από ότι σε ένα συνηθισμένο σιρκουί.

Advertisement

Εξάλλου οι δηλώσεις των Φερστάπεν και Πέρεζ μετά το FP2 ήταν αρκετά αποκαλυπτικές. Η Red Bull δεν έχει καταφέρει να κάνει την RB19 να δουλέψει μέχρι στιγμής. Και όσο καθυστερεί, οι Ferrari, Mercedes και Aston Martin θα ερίζουν για το ποια θα σπάσει το σερί της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Ιταλίας: Αναπόφευκτος (+video)
Red Bull: Ο Μάρκο θέλει Νόρις δίπλα στον Φερστάπεν!
F1 GP Σιγκαπούρης: Προεπισκόπηση (+video)