Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Φερστάπεν: Ο Βολφ λέει μπούρδες!

Ελλάδα 23:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φερστάπεν: Ο Βολφ λέει μπούρδες!

FORMULA 1

Φερστάπεν: Ο Βολφ λέει μπούρδες!

FORMULA 1

Ο Ολλανδός δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του με τα σχόλια του επικεφαλής της Mercedes μετά το ολλανδικό Grand Prix.

Advertisement
Advertisement

Στο Zandvoort ο πρωταθλητής κατατρόπωσε -όπως και στους περισσότερους φετινούς αγώνες- τους ανταγωνιστές τους. Ένας από αυτούς είναι και ο teammate του Μαξ, Τσέκο Πέρεζ.

Και εάν η κυριαρχία έναντι των υπόλοιπων 18 οδηγών είναι λογική για τους περισσότερους, δεν συμβαίνει το ίδιο και για την κυριαρχία του επί του Πέρεζ. Παρά το ότι οι δύο πιλότοι οδηγούν πανομοιότυπα μονοθέσια, ο Μεξικανός δεν έχει καταφέρει να παρακολουθήσει τον ρυθμό του Φερστάπεν στους περισσότερους αγώνες. Ανεξαρτήτως συνθηκών ή χάραξης διαδρομής.

Advertisement
Advertisement

Κατά συνέπεια αυτό έχει προκαλέσει απορίες σε ορισμένους, ένας εκ των οποίων είναι και ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ. Ο Αυστριακός είχε αναρωτηθεί μετά τις κατατακτήριες στο ολλανδικό GP για το κατά πόσον η εσωτερική μάχη στην Red Bull διεξάγεται επί ίσοις όροις. Σε αυτές ο Φερστάπεν είχε πάρει άλλη μία pole όντας 1,3 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Πέρεζ.

«Ο Τσέκο δεν είναι χαζός. Εξάλλου το έχουμε δει όλα τα χρόνια που τρέχει στην F1. Έχει κερδίσει πολλά Grand Prix.» είχε δηλώσει τότε ο Βολφ. «Δεν μπορώ να καταλάβω. Έχουμε δει τον Μαξ να καταστρέφει όλους τους teammates του στο παρελθόν. Δεν γνωρίζω εάν αυτές οι διαφορές προκύπτουν από την ικανότητα του Μαξ να δημιουργεί ένα αυτοκίνητο στα μέτρα του το οποίο είναι πολύ δύσκολο να το οδηγήσει κάποιος άλλος. Πάντως διαφορά 1,3 δευτερολέπτων είναι περίεργη» υπογράμμισε ο Βολφ.

Advertisement

Μπορεί να μην το είπε ευθέως, αλλά το υπονοούμενο του επικεφαλής της Mercedes στην παραπάνω δήλωση ήταν προφανές. Ο Βολφ πιστεύει ότι η Red Bull φέρνει το αυτοκίνητό της στα μέτρα του Φερστάπεν. Αυτό, σύμφωνα με την… θεωρία αυτή- φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τον όποιον teammate του Ολλανδού ανά τα χρόνια.

Η απάντηση Φερστάπεν

Φυσικά ο πρωταθλητής δεν άφησε αναπάντητη την δήλωση αυτή του Βολφ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους εχθές, κατά την press day του ιταλικού GP, ο Φερστάπεν δεν δίστασε να περάσει στην αντεπίθεση. «Τέτοια σχόλια είναι μπούρδες» απάντησε.

Advertisement

«Αυτά που λένε δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Απλώς οδηγώ το αυτοκίνητο όσο πιο γρήγορα μπορώ. Εξάλλου δεν είμαι εδώ για να λέω στους μηχανικούς και τους σχεδιαστές τι να κάνουν κατά το πώς με βολεύει» συμπλήρωσε.

«Το μόνο που τους λέω είναι να φτιάχνουν το πιο γρήγορο αυτοκίνητο που μπορούν κάθε χρόνο. Και έπειτα εγώ βρίσκω τον τρόπο να το οδηγώ ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του» υπογράμμισε ο Ολλανδός. Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει τις παραπάνω δηλώσεις του Μαξ. Όπως προκύπτει και από τα δεδομένα της τηλεμετρίας, ο Ολλανδός έπρεπε να προσαρμόσει τον τρόπο οδήγησής του -όπως και οι περισσότεροι οδηγοί- στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μονοθέσιων από το 2022.

Advertisement

«Πολλοί με ρωτούν ποιο είναι το οδηγικό μου στιλ. Τους απαντώ ότι το προσαρμόζω στις απαιτήσεις του μονοθέσιου κάθε φορά. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι να προσαρμόζεις την οδήγησή σου ώστε να βγάζεις το μέγιστο δυνατό από το εκάστοτε αυτοκίνητο που έχεις στη διάθεσή σου» εξήγησε ο Φερστάπεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Ολλανδίας: Αποκλειστικός νικητής (+video)
Λώσον: Στην AlphaTauri μέχρι νεωτέρας
F1 GP Ιταλίας: Προεπισκόπηση