Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Λεκλέρ πρώτος στο FP2 (+video)

Ελλάδα 23:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Λεκλέρ πρώτος στο FP2 (+video)

FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Λεκλέρ πρώτος στο FP2 (+video)

FORMULA 1

Ο Σαρλ Λεκλέρ σημείωσε τον πρώτο χρόνο στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Ουγγαρίας.

Advertisement
Advertisement

Ούτως ή άλλως μόνο στο FP2 διεξήχθησαν πραγματικές δοκιμές καθώς στην πρώτη περίοδο έβρεξε. Τα τελικά αποτελέσματα, φυσικά, δεν προσφέρονται για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

Ήδη πριν την έναρξη του τριημέρου οι ομάδες περίμεναν να βρέξει κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών. Έτσι, με την έναρξη του FP1 οι περισσότεροι οδηγοί βγήκαν αμέσως για να συμπληρώσουν γύρους σε στεγνό οδόστρωμα. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Σέρχιο Πέρεζ. Ωστόσο το κακό σερί εμφανίσεων του Μεξικανού δεν σταμάτησε ούτε στις ελεύθερες δοκιμές της Ουγγαρίας.

Advertisement
Advertisement

Προσεγγίζοντας την στροφή 5 ο οδηγός της Red Bull άνοιξε υπερβολικά την τροχιά του με αποτέλεσμα οι δύο αριστεροί τροχοί της RB19 να ακουμπήσουν στο γρασσίδι. Αμέσως έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου το οποίο κατέληξε στα προστατευτικά ελαστικά της εξωτερικής. Η διαδικασία τέθηκε σε καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Με την επανέναρξη ξεκίνησε και το ψιλόβροχο. Έτσι οι οδηγοί έκαναν περισσότερο αναγνωριστικούς γύρους με τα ενδιάμεσα ελαστικά παρά κανονικές δοκιμές. Και σε αυτό το διάστημα δεν έλλειψαν τα απρόοπτα όπως η έξοδος του Σάινθ η οποία προκάλεσε επίσης κόκκινη σημαία.

Advertisement

Στα τελευταία λεπτά του FP1 οι Ράσελ και Πιάστρι σημείωσαν τους δύο ταχύτερους γύρους με τον Βρετανό της Mercedes να παίρνει τελικά την πρώτη θέση της κατάταξης. Οι Στρολ, Νόρις και Αλόνσο συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Ο Λεκλέρ ταχύτερος

Όπως συμβαίνει πάντα στο Hungaroring το οδόστρωμα στέγνωσε πολύ γρήγορα μόλις η βροχή σταμάτησε. Έτσι η πίστα ήταν έτοιμη για τα slicks με την έναρξη του FP2. Αυτό επέτρεψε στις ομάδες να συμπυκνώσουν τα προγράμματα δοκιμών τους σε μία ώρα δοκιμών.

Advertisement

Τα μεγάλα stints των οδηγών έγιναν κυρίως με την μαλακή και την μέση γόμα της Pirelli. Την πρώτη θέση στην τελική κατάταξη του FP2 πήρε ο Λεκλέρ με τον Νόρις δεύτερο για μόλις 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Οι Γκασλί, Τσουνόντα και Οκόν συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Με δεδομένο το ότι η πίστα θα είναι στεγνή αύριο, το FP3 θα είναι πολύ πιο κατάλληλο για να μας δώσει την πραγματική ισορροπία δυνάμεων στο Hungaroring. Θα μπορέσουν οι Ferrari και Aston Martin να προβληματίσουν την Red Bull;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
FIA: Πρόκειται να εγκρίνει τις Andretti και Hitech!
F1 GP Ουγγαρίας: Προεπισκόπηση
F1: Διαμάχη για τους κανονισμούς του 2026