Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Λώσον: Στην AlphaTauri μέχρι νεωτέρας

Ελλάδα 3:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λώσον: Στην AlphaTauri μέχρι νεωτέρας

FORMULA 1

Λώσον: Στην AlphaTauri μέχρι νεωτέρας

FORMULA 1

Η AlphaTauri επιβεβαίωσε χθες ότι ο Λίαμ Λώσον θα οδηγήσει για λογαριασμό της και στο ιταλικό GP. Ο Νεοζηλανδός, μάλιστα, θα κρατήσει τον ρόλο του μέχρι την επιστροφή Ρικιάρντο.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ο Λώσον να μην είχε πολύ χρόνο προσαρμογής κατά το ντεμπούτο του στην F1, καθώς είχε στη διάθεσή του μόνο τα 60 λεπτά του FP3 πριν τρέξει στις κατατακτήριες δοκιμές του Zandvoort.

Εντούτοις στον αγώνα τα πήγε πολύ καλύτερα. Ο Λίαμ τερμάτισε στην 13η θέση σε έναν αγώνα αυξημένης δυσκολίας λόγω των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών. Η ομάδα ήταν σε γενικές γραμμές ευχαριστημένη με την απόδοση του rookie. Έτσι, η AlphaTauri θα του δώσει και άλλες ευκαιρίες για να αποδείξει την αξία του στους επερχόμενους αγώνες. Πόσες θα είναι αυτές οι ευκαιρίες;

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα ο Λώσον θα οδηγήσει στην Ιταλία. Έπειτα τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία της αποθεραπίας του Ρικιάρντο. Ο Αυστραλός εγχειρίστηκε την Κυριακή από τον γνωστό δόκτωρα Μιρ (ο οποίος είχε βοηθήσει και τον Λανς Στρολ) στην Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με τον Χόρνερ, ο Μιρ τοποθέτησε βίδες και μεταλλική πλάκα στο μετακάρπιο οστό του Ρικιάρντο που είχε σπάσει λόγω της σύγκρουσης με την μπαριέρα TECPRO στο FP2. Ο Χόρνερ αποκάλυψε ότι το οστό είχε σπάσει σε αρκετά σημεία αλλά η επέμβαση ήταν επιτυχημένη.

Advertisement

Συνήθως χρειάζονται δύο μήνες για την πλήρη ίαση ενός τέτοιου κατάγματος. Ωστόσο, όπως είδαμε και στην περίπτωση του Στρολ, ο χρόνος αυτός μπορεί να μειωθεί σημαντικά με εντατικές φυσιοθεραπείες. Ο Ρικιάρντο δήλωσε ότι δεν θέλει να βιαστεί να επανέλθει στις πίστες και προτιμά να γίνει εντελώς καλά πριν ξαναπιάσει τιμόνι. Αυτό, όμως, δεν αποκλείεται να συμβεί ακόμη και πριν το τέλος Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε στο δεύτερο κόκπιτ της AlphaTauri θα είναι ο Λώσον.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Ολλανδίας: Αποκλειστικός νικητής (+video)
F1 GP Ολλανδιας: Έξω ο Ρικιαρντο με τραυματισμό! (+video)
Κούλθαρντ: Γιατί ο Χάμιλτον χρειάζεται σωματοφύλακα;