FORMULA 1

F1 GP Σιγκαπούρης: Ο Σάινθ ταχύτερος και στο FP3

Ελλάδα 10:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Σιγκαπούρης: Ο Σάινθ ταχύτερος και στο FP3

FORMULA 1

F1 GP Σιγκαπούρης: Ο Σάινθ ταχύτερος και στο FP3

FORMULA 1

Η Red Bull παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με την Παρασκευή. Όχι, όμως, αρκετά ώστε να προβληματίσει τις Ferrari και Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Ο Σάινθ σημείωσε και πάλι τον καλύτερο χρόνο για μόλις 69 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Ράσελ. Εξαιρετική και η προσπάθεια του τρίτου Νόρις.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την πλειοψηφία των ομάδων να δοκιμάζει μεγαλύτερα stints, πρωτίστως με την μέση γόμα. Τα long runs των Ferrari, Mercedes και McLaren ήταν αρκετά ανταγωνιστικά. Εκείνα των Φερστάπεν-Πέρεζ με την RB19 δεν ήταν άσχημα, επίσης. Ωστόσο το μονοθέσιο -αν και βελτιωμένο από χθες- εξακολουθούσε να είναι ασταθές στις εισόδους των στροφών, κυρίως στον πίσω άξονα.

Advertisement
Advertisement

Κατά το τελευταίο εικοσάλεπτο έγιναν και οι καθιερωμένες προσομοιώσεις qualifying. Πρώτοι που έκαναν ήταν οι οδηγοί της Mercedes, με τον Ράσελ ταχύτερο του Χάμιλτον. Ο Ράσελ θα κατέβαζε ακόμη περισσότερο τον χρόνο του με δεύτερη του προσπάθεια.

Πέντε διεκδικητές

Ωστόσο ο γύρος του Νόρις με την μαλακή γόμα ήταν ακόμη ταχύτερος, με την αναβαθμισμένη MCL60 να αποδεικνύεται ανταγωνιστική στην ιδιαίτερη χάραξη της Marina Bay. Αντιθέτως η πρώτη προσπάθεια του Φερστάπεν με την μαλακή γόμα τον έφερε στην τέταρτη θέση, πίσω από τις δύο Mercedes.

Advertisement

Όλα αυτά μέχρι να βγουν οι δύο Ferrari με τα soft Pirelli. Ο Σάινθ ανέβηκε αμέσως στην κορυφή της κατάταξης, δυόμισι δέκατα ταχύτερος του Νόρις. Η προσπάθεια του Λεκλέρ ήταν αρκετά καλή μόνο για την τέταρτη θέση. Ο Μονεγάσκος, βέβαια, έπρεπε να αφήσει τον πρώτο του γύρο λόγω κίτρινων σημαιών.

Εντούτοις η Ferrari έχει το πλεονέκτημα στον έναν γρήγορο γύρο. Η SF-23 είναι κυρίαρχη στους δύο πρώτους τομείς της πίστας, ενώ η Mercedes W14 στον τρίτο. Ο Ράσελ κατάφερε στο τέλος να ανέβει δεύτερος. Εξαιρετικός είναι και ο ρυθμός του Νόρις. Αντιθέτως οι Aston Martin δεν έδειξαν το ίδιο δυναμικό με χθες.

Advertisement

Η μάχη για την pole αναμένεται μεγάλη. Οι οδηγοί των Ferrari, Mercedes και ο Νόρις δείχνουν όλοι ικανοί για την πρώτη θέση εκκίνησης. Ο Φερστάπεν κατόρθωσε στο τέλος να πετύχει τον τέταρτο καλύτερο χρόνο παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με το ανέβασμα ταχυτήτων. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι στις κατατακτήριες ο Ολλανδός θα προσπαθήσει πρωτίστως να περιορίσει τη ζημιά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Σιγκαπούρης: Προεπισκόπηση (+video)
F1 GP Σιγκαπούρης: Προβάδισμα Ferrari (+video)
Έκλστοουν: Ο Μάσα κυνηγάει μόνο το χρήμα!