Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ολλανδίας: Ο Νόρις ταχύτερος την Παρασκευή (+video)

Ελλάδα 3:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ολλανδίας: Ο Νόρις ταχύτερος την Παρασκευή (+video)

FORMULA 1

F1 GP Ολλανδίας: Ο Νόρις ταχύτερος την Παρασκευή (+video)

FORMULA 1

Ο Λάντο Νόρις σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας στην Ολλανδία με τον Φερστάπεν να ακολουθεί κατά πόδας.

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός της McLaren ήταν ταχύτερος του Ολλανδού για μόλις 23 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Έτσι άφησε υποσχέσεις για μία ακόμη δυνατή εμφάνιση της McLaren φέτος.

Εντούτοις ο ρυθμός αγώνα του Φερστάπεν -αλλά και της Red Bull γενικότερα- έδειξε να βρίσκεται ένα σκαλί επάνω από των υπολοίπων. Από τα μεγάλα stints των οδηγών διαφάνηκε ότι οι RB19 δύσκολα θα νικηθούν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στο Zandvoort. Ιδίως από την στιγμή που ο καιρός παραμείνει αίθριος όπως συνέβη σήμερα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Advertisement
Advertisement

Στο FP1 ο Φερστάπεν σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, μπροστά από τους Αλόνσο, Χάμιλτον και Πέρεζ. Ο Ολλανδός ήταν το ίδιο ταχύς με όποια γόμα και εάν δοκίμασε. Στο πρώτο ημίωρο οι ομάδες δοκίμασαν τις δύο πιο σκληρές γόμες της Pirelli. Οι οδηγοί έτρεξαν στο τέλος και με την μαλακή γόμα θέτοντας τους χαμηλότερους χρόνους τους.

Μόνο οι Ferrari και Alfa Romeo επέλεξαν να μην βάλουν τα soft ελαστικά. Έτσι, τελείωσαν χαμηλά στην κατάταξη. Μάλιστα, στην δεύτερη Ferrari ήταν ο Ρόμπερτ Σβάρτζμαν στην θέση του Κάρλος Σάινθ για το FP1. Χαμηλά, όμως, κατετάγη και ο Χούλκενμπεργκ ο οποίος στην πρώτη του προσπάθεια με τη μαλακή γόμα είχε έξοδο στην είσοδο της τελευταίας στροφής που προκάλεσε κόκκινη σημαία.

Advertisement

Αντιθέτως πολύ καλή ήταν η εμφάνιση των Williams με τους Άλμπον και Σάρτζεντ να σημειώνουν το 5-7. Οι Mclaren των Νόρις και Πιάστρι πήραν τις θέσεις 6 και 8 αντίστοιχα, σε ένα FP1 από το οποίο δεν έλειψαν τα απρόοπτα.

Μία McLaren στην κορυφή και μία στον τοίχο

Το ίδιο συνέβη και στο FP2 με τους Πιάστρι και Ρικιάρντο να βγαίνουν στο ίδιο σημείο! Ο οδηγός της McLaren έκανε πρώτος λάθος στην ιδιαίτερα τεχνική στροφή 3 για να τον μιμηθεί ο συμπατριώτης του που βρισκόταν αμέσως πίσω του! Η διαδικασία διακόπηκε μέχρι να απομακρυνθούν τα μονοθέσια.

Με την επανέναρξη της διαδικασίας οι οδηγοί έκαναν προσομοιώσεις qualifying. Ο Νόρις σημείωσε τον πρώτο χρόνο νωρίς, ο οποίος και θα παρέμενε μέχρι τέλους καθώς στο τελευταίο τέταρτο οι ομάδες επέστρεψαν σε πιο μεγάλα stints.

Ο ρυθμός της Williams ήταν εντυπωσιακός και το απόγευμα, με τον Άλμπον να πλασάρεται τρίτος. Οι Χάμιλτον και Τσουνόντα έκλεισαν την πρώτη πεντάδα.

Να σημειώσουμε ότι ο Ρικιάρντο μετά την επίσκεψή του στο ιατρικό κέντρο έφυγε με το ένα χέρι δεμένο. Ακόμη δεν είναι σίγουρο το εάν έχει τραυματιστεί σε βαθμό που να μην μπορέσει να συνεχίσει το τριήμερό του. Σε μία τέτοια περίπτωση, πάντως, ένας εκ των Λώσον ή Ντε Βρις θα τον αντικαταστήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η «δίωξη» στον Φερστάπεν (+video)
Βασέρ: Πρέπει να βελτιωθούμε σε κάθε τομέα
F1 GP Ολλανδίας: Προεπισκόπηση