Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Σιγκαπούρης: Στον τοίχο ο Στρολ! (+video)

Ελλάδα 8:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Σιγκαπούρης: Στον τοίχο ο Στρολ! (+video)

FORMULA 1

F1 GP Σιγκαπούρης: Στον τοίχο ο Στρολ! (+video)

FORMULA 1

Ο Λανς Στρολ έίχε ένα θεαματικό ατύχημα με την λήξη του Q1 στις κατατακτήριες της Σιγκαπούρης. Διακόπηκε η διαδικασία.

Advertisement
Advertisement

Παρά την δύναμη της πρόσκρουσης, ο οδηγός βγήκε χωρίς πρόβλημα από το μονοθέσιο. Ο Καναδός θα επισκεφτεί το ιατρικό κέντρο της πίστας για προληπτικούς λόγους.

Η έξοδος του Στρολ συνέβη στο τέλος της τελευταίας προσπάθειάς του για να προκριθεί στο Q2. Ο οδηγός της Aston Martin είχε ένα άσχημο τριήμερο μέχρι στιγμής. Δεν μπορούσε να βρεθεί στο ίδιο επίπεδο με τον Αλόνσο και καθώς πλησίαζε το τέλος του Q1 βρισκόταν στην τελευταία πεντάδα της κατάταξης κινδυνεύοντας με αποκλεισμό από τη συνέχεια.

Advertisement
Advertisement

Όπως ήταν φυσικό ο Στρολ πίεζε το μονοθέσιο του στο όριο. Βγαίνοντας από το σικέιν του τρίτου τομέα τα πίσω ελαστικά του Στρολ έδειχναν να έχουν χάσει σημαντικά σε πρόσφυση. Ο Λανς κατάφερε να ελέγξει την αστάθεια αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

Φτάνοντας στην τελευταία διπλή αριστερή στροφή του σιρκουί ο Στρολ υπέστρεψε στο πρώτο apex. Προσπάθησε να διορθώσει ανοίγοντας την τροχιά του, αλλά το πάτωμα του μονοθέσιου ακούμπησε στο κερμπ, αποσταθεροποιώντας το. Το αποτέλεσμα ήταν ο Στρολ να χάσει τον έλεγχο πριν το δεύτερο apex και να καταλήξει στα προστατευτικά ελαστικά.

Advertisement

Το μονοθέσιο υπέστη αρκετά σημαντική ζημιά, αλλά ο Στρολ βγήκε χωρίς πρόβλημα από αυτό. Η αναπόφευκτη κόκκινη σημαία, όμως, ήταν καταστροφική για τον Όσκαρτ Πιάστρι ο οποίος προσπαθούσε επίσης να περάσει στο Q2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Σιγκαπούρης: Προεπισκόπηση (+video)
F1 GP Σιγκαπούρης: Προβάδισμα Ferrari (+video)
Έκλστοουν: Ο Μάσα κυνηγάει μόνο το χρήμα!

Advertisement