Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Πρώτος ο Sainz στο FP2

Ελλάδα 17:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μ. Βρετανίας: Πρώτος ο Sainz στο FP2

FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Πρώτος ο Sainz στο FP2

FORMULA 1

Ο Carlos Sainz Jr σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Βρετανικού GP. Ανταγωνιστικές παρουσιάστηκαν οι Mercedes και McLaren με τα soft με τους Hamilton και Norris στις θέσεις 2 και 3.

Advertisement
Advertisement

Η πίστα είχε στεγνώσει πλήρως πριν την έναρξη του FP2 και έτσι όλα τα μονοθέσια βγήκαν από τα πρώτα λεπτά στην πίστα. Έχοντας χάσει πολύτιμο χρόνο δοκιμών στο FP1 οι ομάδες ήθελαν να συλλέξουν άμεσα δεδομένα για τα ελαστικά και το set-up των αυτοκινήτων τους.

Η πλειονότητα των οδηγών βγήκε με τα medium και hard Pirelli αρχίζοντας από νωρίς τις προσομοιώσεις αγώνα. Οι μόνες ομάδες που επέλεξαν τα soft ήταν οι Alpine και Williams. Η νέα πίσω πτέρυγα της Ferrari (για πρώτη φορά και στα δύο μονοθέσια) έμοιαζε να δουλεύει πολύ καλά από την αρχή. Οι Leclerc-Sainz βρέθηκαν από την αρχή στις πρώτες θέσεις, έχοντας τον Verstappen ανάμεσά τους.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο stint του Verstappen θα διακοπτόταν από ένα μικρό πρόβλημα στο πίσω μέρος του αναβαθμισμένου του πατώματος. Από την άλλη ο Hamilton βρέθηκε γρήγορα στο top-5 αλλά παραπονιόταν και πάλι για τις ταλαντώσεις της W13. Και αυτό παρά τις πολλές αναβαθμίσεις που έφερε η ομάδα στο Silverstone.

Εντυπωσιακά ήταν τα πρώτα δείγματα γραφής της αναβαθμισμένης Williams. Η βρετανική ομάδα έφερε upgrades μόνο για το αυτοκίνητο του Albon και ο Ταϊλανδός ήταν αμέσως ταχύτατος. Με τις Williams και Alpine να χρησιμοποιούν την soft γόμα, ο Alex ήταν 7ος αρχικά, μόλις 2 δέκατα αργότερος του Alonso.

Advertisement

Η Mclaren παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις έφερε και εκείνη upgrades για τον εντός έδρας αγώνα. Τα πορτοκαλί μονοθέσια επέλεξαν να δοκιμάσουν αρχικά με την σκληρή γόμα. Σε εκείνο του Norris, μάλιστα, είχε τοποθετηθεί η μοναδική pedal camera του grid, χαρίζοντας μας εντυπωσιακά πλάνα.

Πέρασμα στα soft

Advertisement

Τα περισσότερα μονοθέσια πέρασαν στα μαλακά Pirelli για το δεύτερο ημίωρο της διαδικασίας. Ο Sainz ανέβηκε πρώτος αρχικά, με την Ferrari όμως να παρουσιάζει κι εκείνη έντονες αναπηδήσεις στα περάσματα από τις γρήγορες στροφές. Εξαιρετική ήταν η πρώτη προσπάθεια του Norris που τον έφερε δεύτερο, ένα δέκατο αργότερο του Sainz.

Πολύ δυνατός, όμως, ήταν και ο πρώτος γύρος του Hamilton  με τα soft. Ο Βρετανός ήταν μόλις 163 χιλιοστά του δευτερολέπτου αργότερος του Sainz παίρνοντας την δεύτερη θέση από τον Norris. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τον Sainz να κρατάει τον πρώτο χρόνο.

Advertisement

Η Ferrari φάνηκε προς το παρόν να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα τόσο με τα medium όσο και με τα soft. Από την άλλη η Red Bull φάνηκε να μένει ελαφρώς πίσω όταν πέρασε στα soft. Ωστόσο, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς τα φορτία καυσίμων των μονοθέσιων. Κατά συνέπεια θα πρέπει να περιμένουμε τις κατατακτήριες δοκιμές για να επιβεβαιώσουμε το πόσο γρήγορο είναι το κάθε μονοθέσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Horner: Αδικήθηκε ο Masi
F1 GP Μ. Βρετανίας: Προεπισκόπηση
F1 GP Μ.Βρετανίας: Σαν να μην έγινε το FP1-Ο Bottas ταχύτερος