Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Horner: Αδικήθηκε ο Masi

Ελλάδα 10:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Horner: Αδικήθηκε ο Masi

FORMULA 1

Horner: Αδικήθηκε ο Masi

FORMULA 1

Την στήριξή του στον Michael Masi εξέφρασε δημόσια σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner. Ο Βρετανός, αν και παραδέχεται ότι ο πρώην διευθυντής αγώνα της F1 δεν χειρίστηκε ιδανικά το τέλος του περσινού GP στο Άμπου Ντάμπι, αδικήθηκε από την ομοσπονδία.

Advertisement
Advertisement

Το φινάλε του τελευταίου αγώνα της περσινής σεζόν έχει περάσει στην ιστορία ως μία από τις συγκλονιστικότερες στιγμές στην ιστορία του σπορ. Τότε, ο Max Verstappen είχε καταφέρει να προσπεράσει τον Lewis Hamilton στον τελευταίο γύρο του αγώνα κατακτώντας το πρώτο του πρωτάθλημα. Όμως, πολλές ήταν οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την καρό σημαία. Τόσο για τον τρόπο διαχείρισης του Safety Car όσο και για την επανεκκίνηση του τελευταίου γύρου.

Οι αποφάσεις είχαν ληφθεί από τον τότε διευθυντή αγώνα, Michael Masi, ο οποίος συγκέντρωσε τα πυρά της Mercedes και των υποστηρικτών της. Τελικά, η FIA αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Αυστραλό για το 2022 με τους Freitas και Wittich. Έξι μήνες μετά από τα γεγονότα του Άμπου Ντάμπι, ο Christian Horner αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον Masi.

Advertisement
Advertisement

Πιστεύω ότι ήταν πολύ σκληρό από την πλευρά της ομοσπονδίας να αφήσει τον Michael απροστάτευτο από όλες τις επιθέσεις που δέχτηκε πέρσι. Το μόνο του λάθος ήταν ότι δεν άφησε όλα τα αυτοκίνητα να μπουν στον ίδιο γύρο με το προπορευόμενο” δήλωσε ο Horner.

Ο Βρετανός αναφέρθηκε και στη συνολική διαχείριση της σεζόν από τον Masi: “Υπήρξαν πολλές αποφάσεις του πέρσι οι οποίες αισθανθήκαμε ότι μας είχαν αδικήσει. Όπως οι κίτρινες σημαίες πέρσι στο Κατάρ ή το περιστατικό στο Silverstone με τον Lewis. Παρ’ όλα αυτά αισθάνομαι άσχημα για εκείνον καθώς δεν τον υποστήριξαν μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Η θέση του ήταν εξαιρετικά δύσκολη”.

Δεν θα γινόταν η ίδια φασαρία αν οι ρόλοι ήταν αντεστραμμένοι

Advertisement

Για τον επικεφαλής της Red Bull, ο Masi θα βρισκόταν κατηγορούμενος ότι και αν αποφάσιζε στο Άμπου Ντάμπι: “Έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Όλοι γνώριζαν ότι θα του ασκούταν τεράστια πίεση για να επανεκκινήσει τον αγώνα. Κανείς δεν ήθελε να δει ένα πρωτάθλημα να κερδίζεται υπό το SC. Ο τρόπος που χειρίστηκε η FIΑ το όλο θέμα εκ των υστέρων ήταν για εμένα απογοητευτικός”.

Advertisement

Ο Horner δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον τρόπο που τα ΜΜΕ είχαν καλύψει τα γεγονότα στην Yas Marina. “Πιστεύω ότι θα είχε δημιουργηθεί πολύ λιγότερος θόρυβος εάν οι ρόλοι ήταν αντεστραμμένοι. Καμιά φορά αναρωτιέμαι πώς θα είχε παρουσιαστεί μια νίκη του Lewis στον τελευταίο γύρο. Θα τον έβλεπαν ως ήρωα ή ως κακό;”

Η αλήθεια είναι, όμως, πως ένα πρωτάθλημα κερδίζεται κατά τη διάρκεια της σεζόν και όχι σε έναν μεμονωμένο αγώνα. Και πιστεύω ότι στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς ο Max δεν οδηγούσε το καλύτερο αυτοκίνητο. Παρά ταύτα με τις περσινές του επιδόσεις έδειξε ότι άξιζε το πρωτάθλημα 100%. Είναι κρίμα κάποιοι να προσπαθούν να μειώσουν το επίτευγμά του” συμπλήρωσε ο Horner.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Άναψαν τα αίματα στον Καναδά
Ολη η Ευρώπη θέλει Formula1 – Η Ελλάδα;
F1: Οικονομική… ενίσχυση προς τις ομάδες δια μέσου FIA!