Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μ.Βρετανίας: Σαν να μην έγινε το FP1-Ο Bottas ταχύτερος

Ελλάδα 19:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μ.Βρετανίας: Σαν να μην έγινε το FP1-Ο Bottas ταχύτερος

FORMULA 1

F1 GP Μ.Βρετανίας: Σαν να μην έγινε το FP1-Ο Bottas ταχύτερος

FORMULA 1

Όπως αναμενόταν, η βροχή επισκέφτηκε την πίστα του Silverstone κατά το FP1. Καθώς ο αγώνας αναμένεται να διεξαχθεί στο στεγνό, οι περισσότεροι συνδυασμοί δεν μπήκαν καν στον κόπο να συμπληρώσουν έναν γρήγορο γύρο. Τελικά, τον πρώτο χρόνο θα έπαιρνε ο Valtteri Bottas.

Advertisement
Advertisement

Η πίστα ήταν βρεγμένη αλλά όχι σε όλη την έκτασή της. Η βροχή είχε πέσει στο βόρειο τμήμα του σιρκουί με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να είναι βρεγμένο μόνο από την ευθεία Wellington μέχρι και λίγο μετά την Copse. Αυτό κράτησε τους περισσότερους οδηγούς στα pits, περιμένοντας την πίστα να στεγνώσει.

Ορισμένοι, όμως, θα έβγαιναν να δοκιμάσουν με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Μεταξύ αυτών και οι δύο Ferrari, οι οποίες θα ήταν ανάμεσα στα λίγα μονοθέσια που θα συμπλήρωναν γρήγορους γύρους κατά τα πρώτα 20 λεπτά της διαδικασίας. Ο Leclerc ήταν ταχύτερος αρχικά για να τον ξεπεράσει ο Sainz λίγο πριν το ημίωρο.

Advertisement
Advertisement

Καθώς γινόταν εμφανές ότι η πίστα δεν θα προλάβαινε να στεγνώσει πλήρως, οι περισσότεροι οδηγοί βγήκαν απλώς για έναν γύρο ελέγχου των μονοθέσιων. Το πρόβλημα ήταν ότι ακόμη και με ενδιάμεσα να έβγαιναν, εκείνα θα καταστρέφονταν πολύ γρήγορα στο στεγνό τμήμα της πίστας.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο η πίστα θα είχε στεγνώσει αρκετά, ώστε να έχει νόημα μία προσπάθεια με τα soft ελαστικά. Η πίστα γέμισε ξαφνικά με τα περισσότερα μονοθέσια να φορούν slicks. Ο Bottas είχε προλάβει να πάρει την πρώτη θέση εν τω μεταξύ με τα ενδιάμεσα.

Advertisement

Με τους οδηγούς να δυσκολεύονται στην ακόμη βρεγμένη παλιά ευθεία των pits, όλα έδειχναν ότι το λάθος ήταν θέμα χρόνου. Τελικά, ο Stroll θα έβγαινε στην Copse προκαλώντας την κόκκινη σημαία και την πρόωρη διακοπή της διαδικασίας. Περισσότερα, ελπίζουμε, στο FP2.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Οικονομική… ενίσχυση προς τις ομάδες δια μέσου FIA
Horner: Αδικήθηκε ο Masi
F1 GP Μ. Βρετανίας: Προεπισκόπηση