Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Williams: Πρόστιμο 25.000 δολαρίων λόγω cost cap

Ελλάδα 23:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Williams: Πρόστιμο 25.000 δολαρίων λόγω cost cap

FORMULA 1

Williams: Πρόστιμο 25.000 δολαρίων λόγω cost cap

FORMULA 1

Η Williams είναι η πρώτη ομάδα στην οποία επιβάλλεται πρόστιμο λόγω του cost cap. Συγκεκριμένα, η Βρετανική ομάδα θα πρέπει να καταβάλει 25.000 δολάρια στην FIA λόγω εκπρόθεσμης υποβολής των οικονομικών της στοιχείων για το 2021.

Advertisement
Advertisement

Οι οικονομικοί κανονισμοί του cost cap προβλέπουν δύο προθεσμίες υποβολής οικονομικών στοιχείων για τις ομάδες. Η πρώτη είναι την 30η Ιουνίου κάθε έτους και αφορά στα οικονομικά στοιχεία Ιανουαρίου-Απριλίου της τρέχουσας χρονιάς. Η δεύτερη αφορά στους υπόλοιπους μήνες του έτους και λήγει την 31η Μαρτίου της επόμενης χρονιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής για το cost cap της FIA η Williams ήταν εκπρόθεσμη στην δεύτερη περίπτωση. Η ομάδα ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή τον Απρίλιο και αποδέχτηκε την παράβαση μπαίνοντας σε καθεστώς ABA (Accepted Breach Agreement). Κατά συνέπεια αποδέχτηκε και το πρόστιμο της επιτροπής καθώς και οποιαδήποτε άλλα έξοδα προέκυψαν λόγω τις εκπρόθεσμης υποβολής.

Advertisement
Advertisement

Στην ανακοίνωση της, η επιτροπή του cost cap σημειώνει: “Λαμβάνοντας υπόψη τις εξηγήσεις της Williams αλλά και την πλήρη συνεργασία της στο θέμα αποφασίσαμε να δώσουμε στην ομάδα την ευκαιρία να μπει σε καθεστώς ABA. Η προσφορά έγινε δεκτή από την ομάδα. Η επιτροπή επιβεβαιώνει ότι η Williams έχει επιλύσει το πρόβλημα που προέκυψε, έχει πληρώσει το πρόστιμο καθώς και όλα τα έξοδα που σχετίζονταν με την προετοιμασία της ABA”.

Υπενθυμίζουμε ότι η παράβαση της Williams είναι η πιο μικρή από τις τρεις που μπορεί να υπάρξουν σε σχέση με το cost cap. Κατά συνέπεια η επιτροπή αρκέστηκε σε χρηματικό πρόστιμο 25.000 δολαρίων. Για τις δύο επόμενες κατηγορίες παραβάσεων προβλέπονται πλέον του χρηματικού προστίμου και ποινές στο αγωνιστικό σκέλος. Αφαίρεση βαθμών ή ακόμη και αποκλεισμός από το πρωτάθλημα, σε πιο ακραίες περιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 Budget Cap: Είναι… λίγα τα λεφτά
Perez: Λιώμα σε έξαλλο πάρτι στο Μονακό! (+video)
Russell: Ο Albon κάνει εξαιρετική δουλειά για την Williams