Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Red Bull αποκαλύπτει το hypercar των 5,8 εκατομμυρίων

Ελλάδα 20:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Red Bull αποκαλύπτει το hypercar των 5,8 εκατομμυρίων

ΝΕΑ

Η Red Bull αποκαλύπτει το hypercar των 5,8 εκατομμυρίων

ΝΕΑ

Η ομάδα Formula 1 της Red Bull αποκάλυψε τα σχέδιά της να λανσάρει το δικό της hypercar αξίας 5 εκατομμυρίων λιρών ή 5.792.311 ευρώ το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2025.

Advertisement
Advertisement

Η πρόταση για το hypercar, με το όνομα «RB17», που θα κινείται αποκλειστικά σε πίστα έχει σχεδιάσει ο Adrian Newey και παρουσιάστηκε στο εργοστάσιο της ομάδας στο Milton Keynes.

Το διθέσιο hypercar, της RBR θα έχει αυστηρά περιορισμένη παραγωγή 50 αυτοκινήτων και έχει σχεδιαστεί με στόχο τις απόλυτες επιδόσεις. Την κίνηση δίνει ένα υβριδικό σύστημα με ηλεκτροκινητήρα και έναν V8 turbo, που αποδίδει περισσότερους από 1.100 ίππους και έχει στόχο να είναι κοντά στις επιδόσεις ενός μονοθέσιου F1.

Advertisement
Advertisement

Όσοι αγοράσουν το «RB17» θα έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις προσομοιωτών της Red Bull, για να φτιάξουν το αυτοκίνητο στα μέτρα τους και να έχουν μία πρώτη εκπαίδευση σε πίστα.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, δήλωσε: «Το RB17 σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην εξέλιξη της Red Bull Advanced Technologies, η οποία πλέον είναι πλήρως ικανή να δημιουργήσει και να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής».

Ο Newey πρόσθεσε: «Το RB17 ενσωματώνει όλα όσα γνωρίζουμε για τη δημιουργία μονοθεσίων της Formula 1 που κέρδισαν πρωταθλήματα σε ένα πακέτο που προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα απόδοσης σε ένα διθέσιο αυτοκίνητο πίστας».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 Tech: Ο νόμος της βαρύτητας
F1 tech: Aναβαθμίσεις ή έλλειψη αυτών
Τα κρυπτονομίσματα στην F1