Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Καταδικάζει ρατσιστικό χαρακτηρισμό του Piquet για τον Hamilton

Ελλάδα 16:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Καταδικάζει ρατσιστικό χαρακτηρισμό του Piquet για τον Hamilton

FORMULA 1

F1: Καταδικάζει ρατσιστικό χαρακτηρισμό του Piquet για τον Hamilton

FORMULA 1

Το περσινό Grand Prix στο Silverstone έχει χαραχτεί στη μνήμη όλων των φίλων του σπορ για την σύγκρουση ανάμεσα στους Lewis Hamilton και Max Verstappen. Έναν χρόνο μετά, κάποια ρατσιστικά σχόλια που είχε κάνει ο Nelson Piquet σχετικά με τον Hamilton είδαν το φως της δημοσιότητας. Η F1 και η FIA καταδικάζουν.

Advertisement
Advertisement

Η αθυροστομία του Nelson Piquet ήταν γνωστή από τον καιρό που έτρεχε στην F1. Ο Βραζιλιάνος τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε πάντα τολμηρές δηλώσεις ενώ αρκετά συχνά μιλούσε προκλητικά και για αντιπάλους του. Έτσι, ο Nelson δεν θα μπορούσε να κρατήσει το στόμα του κλειστό σχετικά με το περσινό περιστατικό ανάμεσα στους Hamilton-Verstappen στην Copse.

Τότε, ο Hamilton είχε βγάλει εκτός αγώνα τον Verstappen έπειτα από μεταξύ τους μονομαχία κατά τον πρώτο γύρο του Grand Prix. Η Red Bull του Max προσέκρουσε με πολλά χιλιόμετρα στα προστατευτικά ελαστικά που βρίσκονταν μετά την αμμοπαγίδα. Ο Ολλανδός είχε δεχτεί 51 g κατά την πρόσκρουση. Το περιστατικό είχε ανεβάσει στα ύψη την κόντρα ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα λίγο πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Advertisement
Advertisement

Ο Piquet, ασφαλώς, δεν ήταν ουδέτερος στην προαναφερθείσα κόντρα. Η κόρη του Kelly, διατηρεί δεσμό εδώ και αρκετό καιρό με τον Max Verstappen. Έτσι, ο Nelson είχε εμφανιστεί σε Βραζιλιάνικο podcast κατά τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους, όπου είχε μιλήσει και για τα όσα είχαν διαδραματιστεί στο Silverstone. Μεταξύ άλλων είπε: “Ο νέγρος έβαλε το αυτοκίνητό του στην λάθος πλευρά της στροφής.

Καταδίκη από F1 και FIA

Αναμφίβολα, η ευθύνη για το περιστατικό ανήκε στον Hamilton. Όμως η δήλωση Piquet είναι το λιγότερο απαράδεκτη. Παρά το ότι αυτή είχε γίνει πριν από αρκετό καιρό, μάλιστα, μόλις πρόσφατα έγινε ευρέως γνωστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατά “σατανική σύμπτωση” παραμονές και πάλι του Βρετανικού Grand Prix.

Τόσο η F1 όσο και η FIA καταδίκασαν αμέσως τα όσα είπε ο Nelson Piquet. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της F1 αναφέρει: “Οποιοδήποτε είδος ρατσιστικής γλώσσας είναι απαράδεκτο και δεν έχει θέσει στην κοινωνία. Ο Lewis έχει υπάρξει απίστευτος πρεσβευτής του σπορ μας και του πρέπει σεβασμός“.

Advertisement

Ανακοίνωση εξέδωσε και η FIA. Η ομοσπονδία καταδικάζει, όπως είναι φυσικό, την δήλωση του Piquet και εκφράζει την συμπαράστασή της προς τον Hamilton. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της Mercedes η οποία καταλήγει πως: “Το περιστατικό αυτό καταδεικνύει την ανάγκη να συνεχίσουμε να παλεύουμε όλοι για ένα καλύτερο μέλλον“.

Advertisement

Τέλος, απάντηση στον Piquet έδωσε και ο ίδιος ο Hamilton. Ο Βρετανός σημείωσε σε ανάρτησή του στο twitter ότι: “Δεν είναι απλώς η γλώσσα. Πρόκειται για απαρχαιωμένους τρόπους σκέψεις οι οποίοι δεν έχουν καμία θέση στο άθλημά μας. Έχω στοχοποιηθεί από τέτοιου είδους συμπεριφορές σε όλη μου τη ζωή. Έχει έρθει η ώρα για δράση“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Coulthard: Όποιος δεν αντέχει ας κάνει στην άκρη!
F1: Porsche και Audi περιμένουν την FIA-Επιστρέφει η Honda;
F1: Μήπως ήταν φέτος το τελευταίο GP στο Μονακό;