Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Yamaha R series: Η οικογένεια όλο και μεγαλώνει…

Ελλάδα 22:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Yamaha R series: Η οικογένεια όλο και μεγαλώνει…

NEWSMOTO

Yamaha R series: Η οικογένεια όλο και μεγαλώνει…

NEWSMOTO

Η φαμίλια των YZF διαθέτει ήδη τα R3, R6 και R1, στις κλάσεις των 300cc, 600cc και 1000cc αντίστοιχα. Στα προσεχώς των Ιαπώνων όμως δεν είναι μόνο το R7, όπως είδαμε πρόσφατα, αλλά ένα «R» για κάθε κυβισμό!

Advertisement
Advertisement

Αυτό προκύπτει από ξένα δημοσιεύματα, που φέρνουν την Yamaha να κατοχυρώνει τα πνευματικά δικαιώματα για ούτε λίγο ούτε πολύ… 8 νέες sport μοτοσυκλέτες, ή τουλάχιστον 8 νέα ονόματα για πιθανά μελλοντικά sport μοντέλα, συνθέτοντας το ακόλουθο, μακροσκελές και για όλα τα γούστα, line-up:

• YZF-R15
• YZF-R2
• YZF-R25
• YZF-R3
• YZF-R4
• YZF-R5
• YZF-R6
• YZF-R7
• YZF-R8
• YZF-R9
• YZF-R1

Βέβαια, όλος αυτός ο «Rχταρμάς» ονομάτων δεν αποκλείεται να είναι και απλώς ένα νομικό τερτίπι, ένα παιχνίδι του marketing μεταξύ των κατασκευαστών ώστε ο ένας να αποκλείσει ένα «εύκολο» όνομα από κάποιον ανταγωνιστή του. Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά, καθώς η BMW έχει ήδη βαριά προϊστορία με τη χρήση του γράμματος «R» στις μοτοσυκλέτες της. Μια παράδοση που συνεχίζει με το R 18, το power cruiser που θα δούμε σίγουρα και σε άλλες εκδόσεις και -γιατί όχι- σε άλλους κυβισμούς. Με τι όνομα όμως;

Advertisement
Advertisement

Πίσω στα της Yamaha ωστόσο, από τη λίστα με τα ονόματα που κατοχυρώθηκαν είναι σχεδόν δεδομένος ο ερχομός ενός R7 με τον δικύλινδρο CP2 κινητήρα των 689cc. Μια μοτοσυκλέτα που ίσως αποτελέσει και την ταφόπλακα του YZF-R6, η τουλάχιστον θα το αφήσει να υπάρχει μόνο σε πίστες, ακολουθώντας τα χνάρια του CBR 600RR που δεν είναι πια ανάμεσα μας.

Ένα ακόμα πολύ πιθανό ως προς την υλοποίησή του μοντέλο θα μπορούσε –βάσει κοινής λογικής- να είναι και το R9, γιατί πολύ απλά.. κινητήρες υπάρχουν! Ο τρικύλινδρος CP3 κινητήρας των 890cc έχει περάσει παραπάνω από επιτυχώς στα Tracer 900, Tracer 9, MT-09 και XSR900. Οπότε δεν θα ήταν διόλου απίθανο οι 119 ίπποι του να αυξηθούν ελαφρώς και να αποκτήσουν και τη δέουσα sport περιβολή.

Το να υλοποιηθούν όλες οι μοτοσυκλέτες της λίστας φαντάζει μάλλον απίθανο, ειδικά αν μιλάμε για διάθεση στην ίδια αγορά, με την αλληλοκάλυψη των κυβισμών να σε παραπέμπει απευθείας στο μεγαλύτερο μοντέλο, «χαντακώνοντας» το μικρότερο. Δεν αποκλείεται όμως η διάθεση συγκεκριμένων κυβισμών, όπως εκείνων περί τα 400cc και το όποιο πιθανό R4, να έχει ως προορισμό συγκεκριμένες αγορές της Ασίας, όπου τα αντίστοιχα μοντέλα του ανταγωνισμού μεσουρανούν. Ο χρόνος, για ακόμα μια φορά θα δείξει…

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

MotoGP 2021: Επιστροφή στις νίκες για Quartararo στο Qatar2

Advertisement

Μοτοτουρισμός: Στην Αρχαία Ολυμπία με BMW

Marc Marquez: Επιστροφή στη δράση μετά από 9 μήνες