Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Yamaha XSR 900: Η παράδοση της Yamaha με την τεχνολογία του σήμερα

Ελλάδα 12:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Yamaha XSR 900: Η παράδοση της Yamaha με την τεχνολογία του σήμερα

NEWSMOTO

Yamaha XSR 900: Η παράδοση της Yamaha με την τεχνολογία του σήμερα

NEWSMOTO

Η XSR900 είναι εμπνευσμένη από τις ιστορικές σπορ μοτοσυκλέτες της Yamaha.

Advertisement
Advertisement

 

Η σχεδίασή και η εμφάνισή της έχει πολλά στοιχεία από αυτές ενώ συνδυάζει την τεχνολογία αιχμής, των νέων μοντέλων της εταιρίας. Η XSR900 αποτελεί μία απολαυστική εμπειρία οδήγησης που εξασφαλίζεται από την τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιείται και επηρεάζεται από μια απαράμιλλη ιστορική κληρονομιά συμμετοχών σε αγώνες. Τα καλύτερα στοιχεία του νέου μηχανολογικού σχεδιασμού της Yamaha με ρετρό περιτύλιγμα, το οποίο αποδίδει φόρο τιμής σε διαχρονικά κλασικά δίκυκλα.

Advertisement
Advertisement

Ο τρικύλινδρος κινητήρας Crossplane 850 κ.εκ. (με διάταξη εν σειρά) παρέχει ροπή αλλά και εντυπωσιακή επιτάχυνση. Ο ιδιαίτερα ελαφρύς σκελετός αλουμινίου επιτρέπει την φυσική θέση οδήγησης του αναβάτη, ώστε να προσφέρει μια έντονη εμπειρία οδήγησης αλλά και ευελιξία, όπου αυτή είναι αναγκαία.

Η εικόνα και το μοτίβο του XSR900 μπορεί να δείχνει ρετρό αλλά έχει πολλά νέα στοιχεία όπως: Τα καλύμματα αλουμινίου στο ρεζερβουάρ καυσίμου, τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω (LED), η βάση του εμπρός φτερού και το αλουμινένιο τρίγωνο κάτω από τη σέλλα. Την εμφάνιση συμπληρώνει το ντεπόζιτο θυμίζει κάτι από RD 350 που τροποποιήθηκε.

Advertisement

Η γρήγορη γεωμετρία και τα σπορ χαρακτηριστικά, δείχνουν να συνδυάζονται άψογα με τη vintage εμφάνιση χωρίς να κρύβεται η σύγχρονη τεχνολογία. Το ψυγείο είναι ορατό με τα αλουμινένια του καλύμματα πάνω στο μαύρο φόντο του κινητήρα. Αλουμινένιο είναι και το ντεπόζιτο, το πίσω φτερό, το διακοσμητικό υποπλαισίου και η βάση του προβολέα. Τα παραπάνω συμβάλλουν στο πολύ χαμηλό βάρος της μοτοσυκλέτας, κάτω από 200 κιλά (με τα υγρά).

Εμπνευσμένη από παλαιότερα μοντέλα, η XSR900 εξελίσσει το ιστορικό σπορ παρελθόν της Yamaha και το συνδυάζει με την τεχνολογία του αύριο. Αποτελεί μια ιδιαίτερη εμπειρία οδήγησης για αναβάτες που επιθυμούν να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο με υψηλές επιδόσεις και στυλ.

Advertisement