Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

BMW R 18: Έρχεται έκδοση Transcontinental

Ελλάδα 1:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW R 18: Έρχεται έκδοση Transcontinental

NEWSMOTO

BMW R 18: Έρχεται έκδοση Transcontinental

NEWSMOTO

Επίθεση κατά μέτωπον από τους Βαυαρούς και το R 18 αποκτά μια τρίτη στη σειρά έκδοση, που φαντάζει ιδανική για διηπειρωτικές εξερευνήσεις..

Advertisement
Advertisement

Η BMW υλοποιεί το σχέδιό της για επέκταση της γκάμας R 18 και μετά τις εκδόσεις First Edition και Classic ετοιμάζει πυρετωδώς μια λίαν τουριστική, την οποία κατά πάσα πιθανότητα

θα ονομάσει Transcontinental (ο τίτλος έχει κατοχυρωθεί ήδη) και με την οποία θα ανταγωνιστεί αντίστοιχα μοντέλα των αμερικάνων -κυρίως- κατασκευαστών. Αμέσως μετά οι Βαυαροί θα προχωρήσουν και σε τέταρτη έκδοση, που θα κινείται στα μονοπάτια των μοτοσυκλετών τύπου “Bagger”, στοχεύοντας σε ένα τελείως διαφορετικό κοινό αυτή τη φορά.

Advertisement
Advertisement

Δεν την έχουμε δει σε αντίστοιχες φωτογραφίες ακόμα, αλλά είναι θέμα χρόνου να επανέρθουμε με περισσότερες πληροφορίες επί του προκειμένου. Έγκυρες πηγές πάντως μιλάνε για παρουσίαση και των δύο νέων εκδόσεων μέσα στο 2021 (σαν μοντέλα 2022), κάτι που υπολογίζουμε πως θα συμβεί κατά φθινόπωρο μεριά.

Από τις “κατασκοπευτικές” φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο μπορούμε να διακρίνουμε πως το επερχόμενο Transcontinental είναι στημένο για χιλιομετροφάγους αναβάτες, διαθέτοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να κάνουν μακρινά ταξίδια, ακόμα και διηπειρωτικής μορφής.

Advertisement

Σε σχέση με το First Edition θα προσφέρει επιπρόσθετα φέρινγκ με μεγάλη ρυθμιζόμενη ζελατίνα, σκληρές πλαϊνές βαλίτσες, προβολάκια, μεγαλύτερης χωρητικότητας δοχείο καυσίμου, διπλή ενιαία και ανισόπεδη σέλα με περισσότερο αφρώδες υλικό, διαφορετικής σχεδίασης φτερά (πιο ογκώδη) μπροστά και πίσω, επίσης διαφορετικής σχεδίασης τελικά εξατμίσεων, αλλά και ευμεγέθη πίνακα οργάνων που θα συνδυάζει αναλογικά παραδοσιακά όργανα με μια σύγχρονη οθόνη TFT. Σίγουρα θα υπάρχει και δυνατότητα συνδεσιμότητας που θα προσφέρει ακόμα και πλοήγηση, θερμαινόμενα γκριπ (ίσως και σέλα), cruise control και πάει λέγοντας.

Advertisement

Όμως, η σημαντική προσθήκη θα είναι αυτή του ραντάρ, καθιστώντας το σαν το δεύτερο μοντέλο της BMW (μετά το R 1250 RT) με αυτή τη δυνατότητα. Θα είναι τοποθετημένο κάτω από τον προβολέα και θα φροντίζει, σε συνεργασία με το cruise control, να κρατά τις σωστές αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.

Πηγή: RideApart

Διαβάστε επίσης:

MotoGP, Qatar1: Ο Vinales τη νίκη, ο Zarco τις εντυπώσεις

Marc Marquez: Επιστροφή στη δράση μετά από 9 μήνες

Moto Guzzi 1921-2021 Μέρος Α: 100 χρόνια γεμάτα αναμνήσεις

Advertisement