Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP 2021: Επιστροφή στις νίκες για Quartararo στο Qatar2

Ελλάδα 0:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP 2021: Επιστροφή στις νίκες για Quartararo στο Qatar2

NEWSMOTO

MotoGP 2021: Επιστροφή στις νίκες για Quartararo στο Qatar2

NEWSMOTO

Μπορεί να μην είχε σημειώσει νίκη από το περυσινό Καταλανικό GP, όμως απόψε ο Fabio Quartararo τα κατάφερε, κερδίζοντας έναν άκρως οριακό αγώνα!

Advertisement
Advertisement

Η εκκίνηση του αποψινού Grand Prix της Doha προμήνυε ένα αγώνα υπεροχής της Ducati, με όλους τους υπόλοιπους να πασχίζουν να ακολουθήσουν τους Jorge Martin και Zohann Zarco.

Τελικά η ανατροπή έγινε κυριολεκτικά στο 90’, με το Fabio να παίρνει τη νίκη και ο Zarco τη μπουκιά της 2ης θέσης κυριολεκτικά από το στόμα του Martin, ο οποίος ήταν σαρωτικός έχοντας την πρώτη θέση για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ενός αγώνα με δυο Γάλλους στο βάθρο, κάτι που είχε να συμβεί από το 1954! Ο αγώνας ήταν τόσο οριακός όπου για πρώτη φορά οι 15 εκ των 22 αναβατών τερμάτισαν με διαφορά κάτω των 9’’!

Advertisement
Advertisement

Μετά από πολλή προσπάθεια ως και για τη 2η θέση, ο Alex Rins τερμάτισε τελικά 4ος φέρνοντας το καλύτερο αποψινό αποτέλεσμα για τη Suzuki, ενώ πίσω του τερμάτισε ο Maverick Vinales που παρά την πολύ κακή εκκίνηση που τον βρήκε εκτός 10αδας, βρέθηκε κοντά στο να κάνει το 1-2 για τη Yamaha. Ένα λάθος του Fransesco Bagnaia που μεταφράστηκε σε πολύ ανοιχτή γραμμή, τον περιόρισε στην 6η θέση.

Μετά από δυο επαφές του τύπου «μια σου και μια μου» μεταξύ Mir και Miller, οι δυο αναβάτες βρέθηκαν στην 7η και 9η θέση, αντίστοιχα. Ανάμεσα τους τερμάτισε ο μεθοδικός Brad Binder, με τον αναβάτη που έκλεισε τη 10άδα, να είναι ο Aleix Espargaro. Ο αναβάτης της Aprilia Racing, έφτασε και εκείνος ως και την 3η θέση, δίχως όμως να μπορεί να παραμείνει εκεί.

Advertisement

Απογοήτευση για τις ομάδες της Honda με καλύτερο τον Pol Espargaro στην 13η θέση, ενώ ομοίως άσχημο πρέπει να είναι το κλίμα και στην Petronas Yamaha, με τον Franco Morbidelli να παίρνει μια ιδρωμένη 12η θέση και το Valentino Rossi να πασχίζει εκκινώντας από την προτελευταία θέση και τερματίζοντας 16ος, 14’’ πίσω από τον πρώτο. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ.

Advertisement

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι δυο αγώνες στην πίστα του Qatar δεν είναι ενδεικτικοί του εφετινού πρωταθλήματος, μιας και κάτι η άμμος στην πίστα, κάτι οι καιρικές συνθήκες, συνέθεταν ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο σκηνικό στα δυο αγωνιστικά 3ήμερα που πέρασαν. Ενδεικτικό όμως είναι το επίπεδο του ανταγωνισμού των αναβατών και καθώς τα χρονόμετρα λένε πάντα την αλήθεια, το θέαμα δεν θα λείψει μέσα στο 2021.

Με τον Johann Zarco να ηγείται -απρόβλεπτα- του πρωταθλήματος, θα κάνουμε υπομονή για δυο εβδομάδες ως τις 18 Απριλίου και το GP της Πορτογαλίας. Τότε που θεωρητικά θα επιστρέψει και ο Marc Marquez.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Μοτοτουρισμός: Στην Αρχαία Ολυμπία με BMW

MotoGP, Qatar1: Ο Vinales τη νίκη, ο Zarco τις εντυπώσεις

Marc Marquez: Επιστροφή στη δράση μετά από 9 μήνες