Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο σεντάν της Lotus λέγεται Emeya

Ελλάδα 2:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο σεντάν της Lotus λέγεται Emeya

ΝΕΑ

Το νέο σεντάν της Lotus λέγεται Emeya

ΝΕΑ

Κι όχι ένα απλό τετράθυρο, αλλά ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο hyper Gran Turismo, όπως το ονομάζουν στη Lotus.

Advertisement
Advertisement

Η Lotus δημοσίευσε τις πρώτες δύο φωτογραφίες από το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο sedan μοντέλο της το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στις 7 Σεπτεμβρίου (τρέχοντος έτους).

Η ονομασία του είναι Emeya, σύμφωνα με την πρακτική που εφαρμόζει η βρετανική εταιρεία στα μοντέλα της. Θυμίζουμε ότι αυτή θέλει να ξεκινά το όνομα με το γράμμα έψιλον.

Η Emeya, είχε την κωδική ονομασία «Type 133» κατά τη διάρκεια της εξέλιξής της και βασίζεται στην πλατφόρμα «EPA» («Electric Premium Architecture»).

Advertisement
Advertisement

Αυτή αποτελεί μια -ειδικά προσαρμοσμένη για την περίσταση- εκδοχή της «SEA» («Sustainable Experience Architecture») που έχει δημιουργήσει η Geely (στην οποία ανήκει η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία).

Στις δύο φωτογραφίες που δημοσίευσε η Lotus, σκοπίμως σκοτεινές για να μην είναι εμφανείς οι λεπτομέρειες του αμαξώματος, μπορούμε να διακρίνουμε τα ζεύγη των LED φώτων εμπρός και την εγκάρσια φωτεινή LED μπάρα που υπάρχει πίσω. Προς το παρόν, δεν υπάρχει οπτικό υλικό από το εσωτερικό του οχήματος.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα από τη Lotus, η Emeya θα έχει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 112 kWh οι οποίες θα δίνουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία περίπου 645 χλμ. και θα μπορούν να φορτίζουν σε παροχή ισχύος έως 420 kW.

Η βασική έκδοση του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου hyper Gran Turismo μοντέλου θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι χρησιμοποιούνται ήδη στην Eletre, στο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της Lotus. Θυμίζουμε ότι σε αυτή έχουν μέγιστη συνδυαστική ισχύ 612 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 710 Nm.

Advertisement

Η Emeya, αναμένεται να έχει σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης και θα είναι το πιο πολυτελές μοντέλο που έχει κατασκευάσει ως τώρα η βρετανική εταιρεία, σύμφωνα με όσα αφήνουν να εννοηθούν τα στελέχη της.

Το αμάξωμά της είναι σχεδιασμένο με τρόπο που να αναδεικνύεται ο δυναμικός χαρακτήρας του και -ως απαραίτητη προϋπόθεση-, να είναι αεροδυναμικό. Αν και η Lotus δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες, το μήκος του αναμένεται να είναι πλησίον των πέντε μέτρων.

Advertisement

Η Emeya λογίζεται ως απευθείας ανταγωνιστής της Porsche Taycan και θα εμφανιστεί στην αγορά εντός του 2024. Τέλος, δεν είναι η πρώτη φορά που η Lotus δημιουργεί ένα τετράθυρο μοντέλο, αλλά είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο όχημα θα φέρει το εμπορικό σήμα της.

Θυμίζουμε ότι τo 1989 παρουσιάστηκε το Lotus Omega (ή Lotus Carlton στη Βρετανία), ένα τετράθυρο υψηλών επιδόσεων το οποίο ήταν το Opel Omega το οποίο είχε βελτιώσει η βρετανική εταιρεία, όταν άνηκε στην General Motors (όπως και η Opel).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Lotus Emira V6 vs Alpine A110S vs Porsche Cayman GTS
Επίσημη πρεμιέρα για την τετρακύλινδρη Lotus Emira
H Lotus Type 66 υπάρχει, τελικά!