Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει στην Ευρώπη η νέα Lotus Eletre;

Ελλάδα 17:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει στην Ευρώπη η νέα Lotus Eletre;

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει στην Ευρώπη η νέα Lotus Eletre;

ΝΕΑ

Το καινοτόμο, πλήρως ηλεκτρικό, SUV Lotus Eletre είναι τώρα διαθέσιμο για παραγγελία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Η Lotus αναφέρεται στο Eletre ως «τεχνικό tour de force» και λίγοι θα διαφωνούσαν με αυτήν την περιγραφή.

Χαρακτηρίζεται ως το πρώτο ηλεκτρικό όχημα «μαζικής αγοράς» της εταιρείας, μετά το υπεραυτοκίνητο Evija περιορισμένης παραγωγής και θα πωλείται σε στάνταρ εκδόσεις Eletre, Eletre S και Eletre R, οι οποίες διαθέτουν δύο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση.

Η… ταπεινή Eletre αποδίδει 600 ίππους και 710 Nm ροπής και μπορεί να επιταχύνει στα 100 km/h, σε γρήγορα 4,5 δευτερόλεπτα ενώ ολοκληρώνει στα 258 χλμ./ωρα. Αυτό το μοντέλο με μπαταρία 112 kWh, με ισχυρή αυτονομία 600 χιλιομέτρων, στο συνδυασμένο κύκλο WLTP.

Advertisement
Advertisement

Στη μέση της γκάμας βρίσκεται το Eletre S. Έχει πανομοιότυπο σύστημα μετάδοσης κίνησης με το τυπικό μοντέλο, που παράγει την ίδια ισχύ και έχει την ίδια εμβέλεια.

Αυτό που ξεχωρίζει είναι η εστίασή του στην πολυτέλεια. Ως εκ τούτου, διαθέτει στοιχεία όπως πόρτες soft close, κρύσταλλο ιδιωτικότητας, ενεργό πίσω σπόιλερ, διαμορφώσιμο φωτισμό περιβάλλοντος, φωτιζόμενα πλαϊνά μαρσπιέ, σύστημα ποιότητας αέρα, ηχοσύστημα KEF 23 ηχείων 2.160 Watt και ζάντες 22 ιντσών. Μπορεί επίσης να επιλεγεί με κεραμικά φρένα από άνθρακα.

Advertisement

Στην κορυφή, δεσπόζει η Eletre R. Έχει δύο ακόμη ισχυρούς ηλεκτρικούς κινητήρες με τερατώδεις 900 ίππους και 1.335 Nm ροπής.

Ενώ η τελική του ταχύτητα αυξάνεται οριακά στα 265 χλμ/ώρα, η επιτάχυνση από στάση, στα 100χλμ/ώρα σε 2,95 δευτερόλεπτα. Η αυτονομία ανέρχεται στα 490 χιλιόμετρα.

Advertisement

Η Lotus έχει… ανοίξει το βιβλίο παραγγελιών για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, χωρίς να προσδιορίζει το χρόνο παράδοσης. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι στην αντιπροσωπευτική γερμανική αγορά, η τιμή της Eletre εκκινεί από τις 95.990 ευρώ, 120,990 για την Eletre S και 150.990 ευρώ, για την κορυφαία Eletre R.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται και έκδοση με 900 ίππους για τη Lotus Eletre
Η Eletre είναι το μέλλον της Lotus (video)
Πως η Lotus θα ανταγωνιστεί την Porsche