Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault και Geely δημιουργούν νέα εταιρεία

Ελλάδα 6:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault και Geely δημιουργούν νέα εταιρεία

ΝΕΑ

Renault και Geely δημιουργούν νέα εταιρεία

ΝΕΑ

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, τα ανώτατα στελέχη της Renault και της Geely συμφώνησαν να ιδρύσουν μια καινούργια εταιρεία η οποία θα αναλάβει την εξέλιξη και παραγωγή κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

Η συμφωνία προβλέπει ότι τόσο η Renault όσο και η Geely θα βρουν μια κοινή βάση για τη εξέλιξη και παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης οι οποίοι θα είναι σε θέση να λειτουργούν και με συνθετικά καύσιμα (e-fuels) στο μέλλον.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες θα έχουν έναν ακόμα ισχυρό οικονομικό σύμμαχο στην προσπάθειά τους. Δεν είναι άλλος από τη Saudi Aramco, την κρατική πετρελαιοπαραγωγό εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία στις αρχές του περασμένου Μαρτίου ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει στην καινούργια εταιρεία.

Η τελευταία θα κατασκευάζει θερμικούς κινητήρες οι οποίοι θα προορίζονται για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες που ανήκουν τόσο στη Renault Alliance όσο και στον Όμιλο Geely. Αυτοί, θα προορίζονται για τα επιβατικά αλλά και για τα ελαφρά επαγγελματικά μοντέλα τους.

Advertisement
Advertisement

Κατά συνέπεια, τόσο η Nissan και η Mitsubishi όσο και η Volvo θα επωφεληθούν από αυτούς, για να μην αναφέρουμε τις πολυάριθμες κινεζικές εταιρείες που ανήκουν στην Geely.

Στη συμφωνία προβλέπεται ότι η παραγωγή των καινούργιων κινητήρων θα πραγματοποιείται σε 17 εργοστάσια των δύο Ομίλων, σε διάφορες χώρες. Συνολικά, η καινούργια εταιρεία θα απασχολεί 19.000 εργαζόμενους και η εξέλιξη των νέων, εξελιγμένων κινητήρων θα γίνεται σε πέντε ερευνητικά κέντρα τα οποία θα δημιουργηθούν γι’ αυτόν τον σκοπό.

Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, τα κεντρικά γραφεία της καινούργιας εταιρείας θα υπάρχουν τόσο στην Ισπανία (Μαδρίτη) όσο και στην Κίνα (Hangzhou). Όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες, σε όλα τα εργοστάσια αναμένεται να κατασκευάζονται πέντε εκατομμύρια κινητήρες ετησίως.

Advertisement

Ο Λούκα Ντε Μέο, o Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Renault, δήλωσε σχετικά: «Αντιμετωπίζοντας τις σημερινές προκλήσεις της Αυτοκινητοβιομηχανίας, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει όλες τις λύσεις μόνος του. Η δημιουργία πρωτοποριακών καινοτομιών απαιτεί συνδυασμό τεχνογνωσίας και πόρων.

»Είμαστε υπερήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με μια μεγάλη εταιρεία όπως η Geely για να δημιουργήσουμε έναν νέο παίκτη ο οποίος θα ανταπεξέλθει στην πρόκληση. Θα είναι ικανός να ταράξει τα νερά και να ανοίξει τον δρόμο για τεχνολογίες εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών για τους θερμικούς κινητήρες.

»Θέλω να ευχαριστήσω τον Eric Li Shufu για την εμπιστοσύνη του. Τώρα, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε!».

Advertisement

Με τη σειρά του, ο Ντάνιελ Λι, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Geely, αναφέρθηκε στη συνεργασία και με την Saudi Aramco λέγοντας:

«Καλωσορίζουμε την Aramco που συμμετέχει στη δημιουργία μιας παγκοσμίως κορυφαίας εταιρείας βιώσιμων θερμικών κινητήρων.

Η επένδυση την οποία έχει προτείνει να κάνει η Aramco αντιπροσωπεύει την αναγνώριση από τους παγκόσμιους ηγέτες της βιομηχανίας στις μελλοντικές επιχειρηματικές προοπτικές και το όραμα για πρωτοποριακούς κινητήρες.

Αυτοί, θα λειτουργούν με καινοτόμα καύσιμα χαμηλών εκπομπών ρύπων και μηδενικής εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, όπως η μεθανόλη και το υδρογόνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι θα χρησιμοποιεί η Aston Martin από την Geely;
Νέο Renault Scenic E-Tech: Στην τελική ευθεία
Έτσι θα είναι το νέο Renault 5!